9 тонн картоплі для ЗСУ: як жителі села Гаї-Шевченківські влаштували благодійну толоку

9 тонн картоплі для ЗСУ: як жителі села Гаї-Шевченківські влаштували благодійну толоку
  • «Хто як не ми?» Подумали жителі Байковецької сільської територіальної громади і організували чергову благодійну акцію на підтримку Збройних сил України. 
  • Небайдужі жителі села Гаї-Шевченківські об’єдналися та за один день спільними зусиллями викопали і зібрали майже 500 сіток картоплі. 

Учасниками благодійної акції стали півсотні як дорослих, так і дітей. І все з єдиною метою – допомогти тим, хто щодня виборює цілісність та мир нашої України. 

Наші люди – це сила

Байковецька територіальна громада в кінці жовтня оголосила про акцію «Картопля для ЗСУ» і закликала людей допомогти у цьому. Зі слів старости села Гаї-Шевченківські Ярослава Рудого, люди активізувалися з першого дня. 

– Ми просто написали оголошення про збір картоплі. Думали, зберемо всі разом і відвеземо у медичні заклади, де наразі проходять лікування наші захисники, а також у військові частини на Схід України. Хотіли підтримати хлопців. Кожен приносив, хто скільки може – мішок, сітку чи пакет. Якось ми побачили, що фермери Білецької сільської громади копають картоплю на своїх ділянках. Частина була викопана, а частина – ще ні. Тоді поговорили з фермером Миколою Семчишиним, і він підтримав нас. Ось так все і закрутилося, – каже він.

Відео дня

На момент проведення акції з понад два гектари земельної ділянки з картоплею залишилося вже 60 соток. Їх і віддав фермер Микола Семчишин на благодійність. Нам розповідає, не вважає свій вчинок героїчним, в Україні війна і треба підтримувати захисників. 

– Я просто вирішив підтримати акцію і все. Раніше також допомагали нашим захисникам. Але це вперше люди ось так згуртувалися, прийшли до мене на поля і збирали картоплю. Я не знаю, як їм так вдалося організуватися, бо я тільки дав поле з картоплею та техніку. Але люди прийшли і все зробили, – каже пан Микола. 

Гуртом легше

Адміністрація села Гаї-Шевченківські написала в місцеву групу звернення про організацію толоки. Тільки цього разу закликали не на прибирання, а на збір картоплі. 

– Ми просили всіх небайдужих чоловіків, жінок, молодь, дітей прийти та зробити добру дуже потрібну справу, адже в час воєнних дій є недопустимим залишення врожаю не зібраним. Закликали людей взяти із собою інвентар –  відра, корзини, рукавиці. Тим паче, фермер надавав нам техніку для виорювання картоплі. А це значно полегшує процес, – згадує пан Ярослав.

Місцеві жителі не змусили довго чекати і одразу погодилися долучитися до благодійної толоки та зібрати картоплю для Збройних сил України. Ярослав Рудий каже, такий ажіотаж був очікуваний.

– Ми знали, що наші люди погодяться. У нашій громаді всі згуртовані, ніхто не ділиться на села у справі. Треба робити? То прийдуть і будуть робити. Так, 29 жовтня від 11:00 до 16:00 близько 50 місцевих жителів працювали на полі фермера. Одні приходили, інші йшли – як конвеєр. Також три місцевих підприємця – Руслан Чомка, Володимир Дрючок та Андрій Фурсевич надали техніку для виорювання картоплі, принесли сітки. Приємно було бачити дітей, які працювали з нами, – додає співрозмовник.

У майже 500 сіток вмістилося дев’ять тон картоплі. А це чимало. Староста села Гаї-Шевченківської наголошує, це не перша і не остання благодійна акція за участю місцевих жителів. Люди систематично підтримують толоки, благодійні ярмарки та заходи.

А зібрана картопля вже невдовзі поїде до наших захисників. 

 

Читайте також:

Дружина військового з Тернопільщини благає долучитися до збору коштів на авто для ЗСУ

Краща помста – донат на ЗСУ. У Тернополі збирають кошти на виготовлення буржуйок для військових

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up