"Без гемодіалізу я не зможу жити": у 37-річного чоловіка відмовили нирки. Потрібна допомога

"Без гемодіалізу я не зможу жити": у 37-річного чоловіка відмовили нирки. Потрібна допомога
  • Петро Добривода із села Волиця, що на Гусятинщині , із 7-ми років в інвалідному візку. Коли йому було 30 - відмовили нирки. 
  • Чоловік переніс кілька операцій, але й надалі доводиться боротись за життя. Він змушений через день долати відстані у 70 кілометрів, щоб пройти процедуру, без якої не може жити.

Тричі на тиждень по бездоріжжю та незважаючи на погоду Петро Добривода їздить автомобілем у Тернопіль, щоб пройти процедуру гемодіалізу. Його нирки самі не можуть очищувати кров. Тому без сторонньої допомоги чоловік не зможе жити.

- Я з семи років на інвалідному візку, - розповідає чоловік. Вже звик так жити, іншим себе не пам'ятаю. Десь шість років тому у мене почали відмовляти нирки. 

Відео дня

"Усе почалось з високого тиску"

Усе розпочалось близько шести років тому з того, що у чоловіка був дуже високий тиск. Лікування допомагало лише на короткий час 

- Ця хвороба не виліковується. На гемодіаліз мені потрібно їздити для того, щоб жити. Інакше кров не буде очищуватись від токсинів, від зайвих рідин, і я просто помру, - говорить він. Знаю також, що при моїх хворобах роблять трансплантацію нирки, але я на це навіть не надіюсь. Це дуже дорого. 

Петро Добривода живе аж за 70 кілометрів від обласного центру, щоб доїхати до процедури, необхідної для життя, позичає машину в брата. Сама процедура гемодіалізу - безкоштовна, але пальне та ліки, які потрібні для життя, коштують дорого.

Світлина від Iryna Ihnatushko.

"Мама - моя підтримка"

- Я паралізований нижче пояса, - каже пан Петро. - Навіть не пам'ятаю скільки операцій переніс, але нічого не допомогло. Я вже змирився. 

 На лікування сім'я витрачає чималі суми коштів. Окрім гемодіалізу, чоловікові потрібно приймати ліки. Практично всі доводиться купувати за власні кошти. 

- Я ніколи не просив допомоги. Завжди мені допомагала мама. Вона на роботах. Це моя підтримка. Я дуже вдячний їй за це, - продовжує співрозмовник. - Але зараз довелось переступити через себе. Тому я прошу небайдужих відгукнутися на мою біду.

Довідка

Реквізити для допомоги:
Номер картки
5168 7573 6450 5950 Добривода Петро Миколайович
Номер телефону Петра
0971307090

Гемодіаліз — це метод лікування ниркової недостатності, який подовжує життя пацієнтів та покращує його якість. Метод гемодіалізу полягає в тому, що з крові пацієнта видаляються продукти обміну речовин, які не виводяться нирками через втрату їх функції, та додаються певні речовини, дефіцит яких також обумовлений нирковою недостатністю. Процес обміну речовинами між кров’ю пацієнта та спеціальним  розчином відбувається через напівпроникну мембрану спеціального пристрою  та відбувається за електрохімічним градієнтом, тобто являє собою дифузійний транспорт. Деякі методики лікування ниркової недостатності використовують виключно або на додачу до дифузійного транспорту  конвекційний транспорт — видалення речовин в об’ємі рідини, що незначно збільшує транспорт низькомолекулярних токсинів, але призводить до значного збільшення видалення середньомолекулярних та, в меншій мірі, вискомолекулярних речовин.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1181)
  • Надія Мельниченко

    +++++++
  • Катерина Кобець

    ++++++++++++++++
  • Марія Хайдукова

    ++++++
  • Galia Maksymiv

    +++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up