Партнер рубрики Події

Мріє одужати та лікувати людей: допоможіть студентці медичного університету зібрати кошти на пересадку

Мріє одужати та лікувати людей: допоможіть студентці медичного університету зібрати кошти на пересадку
  • Студентці Тернопільського медичного університету 21-річній Марії Генчевській негайно потрібна операція із пересадки кісткового мозку.
  •  В Україні такі операції не проводять. А лише для пошуку донора необхідно 3 тис доларів. Допоможіть дівчині зібрати необхідну суму та здійснити мрію — лікувати інших людей.

— Лікувати людей я хотіла змалку. Це була моя мрія. Я родом з Одещини. В Ізмаїльському медичному училищі отримала середню спеціальну освіту за напрямком "Акушерська справа". Потім півтора року працювала в рідному Ізмаїлі акушеркою післяпологового та приймального відділень, — розповідає дівчина. 

Марія вирішила не зупинятись на досягнутому та продовжити навчання. Для цього обрала Тернопільський медичний університет імені І, Горбачевського і спеціальність "Медицина".  

— У мене знову трапився рецидив, — каже дівчина. — Зараз ми збираємо три тисячі доларів на пошук донора кісткового мозку. Я подала документи в Міністерство охорони здоров`я на безкоштовну операцію з пересадки. Вона коштує 125 тисяч доларів. З пошуком донора зволікати не можна. 

Відео дня

Немає опису.

Про хворобу дізналась чотири роки тому 

Дівчина хворіє вже чотири роки. Їй діагностували ідіопатичну анемію важкого ступеню. Як розповідає Марія, через це захворювання, кістковий мозок виснажений і не може виробляти достатню кількість клітин для нормального функціонування організму. 

— Я зараз залежна від гемотрансфузії, потрібно постійно робити переливання крові. Але зараз і вони не допомагають. Врятувати може лише пересадка, — каже дівчина. — В Одеській лікарні в 2017 році я проходила лікування, два роки приймала таблетки, які пригнічують імунітет. Потім рік я жила нормально. А у січні цього року в мене стався рецидив. Я здала кров і аналізи були погані... Лікарі кажуть, що лікуватись переливанням вже не вийде. 

Пересадку кісткового мозку можна зробити у Туреччині. Але перед тим дівчину чекає непростий пошук донора. 

Немає опису.

Мріє продовжити навчання

Через хворобу Марія Генчевська взяла академвідпустку. Продовжити навчання наразі хвороба не дозволяє.

— Зараз моя найбільша мрія — це одужати і жити так, як я жила до хвороби. Хочу продовжити навчання. Медицина мені подобається, бо мене завжди цікавило як в організмі людини працює ця система. Цікавить, як можна це все підкоригувати. Хочу, щоб бути на користь людям, — каже дівчина. 

Довідка

Допоможіть Марії зібрати кошти на пошук донора кісткового мозку та  побороти недугу. 

Усі необхідні документи, які підтверджують діагнози дівчини є в редакції.

Карта Приват банк 

5168752011157198

Отримувач:   ГЕНЧЕВСКАЯ МАРИЯ ИВАНОВНА

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2324)
  • Маша Дем'ян

    +++++++++++++++++
  • Марія Існюк

    +++++++++
  • Наталія Примак

    +++++++++++
  • Yevheniya Bahlay

    +++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up