«Наше найбільше бажання – поїхати на реабілітацію. Це буде найкращим подарунком для Володі»

«Наше найбільше бажання – поїхати на реабілітацію. Це буде найкращим подарунком для Володі»

У липні Володя Коваль святкуватиме свій перший ювілей – йому виповниться п’ять років. І замість очікуваних подарунків найбільше бажання його рідних - поїхати на чергову реабілітацію.

 

Володя Коваль має рідкісний синдром мікроделеції 1 р 36, двостороння туговухість ІІ ст., кінкінг синдром, непереносимість глютену, глибока затримка розвитку, розповідає мама хлопчика Олена Коваль.

- Цей список можна було б і ще продовжувати, але для нас Володя в першу чергу дитина, яка як і інші потребує турботи і любові, просто в більшій кількості, - каже Олена.

Більше десятка реабілітацій і результат є – до півторарічного віку хлопчик самостійно навіть не утримував голови, а тепер він уже ходить з підтримкою по кімнаті! Наша кімната, як міні реабілітаційний центр – щоденні заняття на маті, шведській стінці, вертикалізаторі, клині, гімнастичних м’ячах… Володя уже самостійно встає на руки і ноги, показує пальчиком на предмет, що його цікавить, а нещодавно почав сідати, і деякий час уже може сам утримувати рівновагу сидячи.

На початку липня для Володі запланована реабілітація в центрі “Еліта”, де Володя у свій час був два рази.

- Ми щиро надіємось на результати від неї, - каже Олена Коваль. - Я розумію, що сам процес довготривалий і потребує значних зусиль, проте те, що динаміка позитивна не дає нам  з чоловіком упускати руки. Наша сім’я вірить, що одного дня Володя з своєю сестричкою будуть разом гуляти за ручки. І ми разом побачимо це обов’язково!  Дуже багато пройдено уже шляху і зупинятись ми не маємо права.

Відео дня

Професійна комплексна реабілітація є однією з основних умов підтримки та розвитку для Володі. Тому на день народження сина основним його подарунком буде проходження курсу в реабілітаційному центр і «Еліта» місто Львів. Будемо вдячні за найменшу допомогу.

На чергову реабілітацію Володі потрібно загалом більше 20 тисяч гривень – на медичні послуги та лікування 12 770 грн і на проживання 7480 грн.

Як допомогти

Кошти на допомогу для Володі можна перерахувати на картку ПриватБанк – 5168 7573 2811 3834 - отримувач Коваль Роман (батько).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Лавриненко

    Розшукую маму хлопчика. В нашої дитини такий же синдром. Терміново!
  • Маша Боднар

    одужуй
  • Оксана Шкоропад

    Змилуйся Господи зціли дитину

keyboard_arrow_up