Операція пройшла успішно, тепер потрібна реабілітація. Допоможіть 7–річному Давиду з Тернополя одужати

Операція пройшла успішно, тепер потрібна реабілітація. Допоможіть 7–річному Давиду з Тернополя одужати
  • Давид Ревнюк з Тернополя бореться з гліозом – відмиранням клітин головного мозку. Наразі йому провели уже третю операцію.
  • Як себе почуває дитина та чи помітний прогрес? Ми поспілкувалися з мамою хлопчика. Про це у матеріалі.

Тривалий час малюку не могли поставити діагноз. Рідні не розуміли, що з дитиною відбувається. Врешті лікарі встановили страшний діагноз – гліоз. Це відмирання клітин головного мозку. Ця звістка шокувала батьків Давида. Надія була на новий метод лікування цієї хвороби – пересадка стовбурових клітин. Цю процедуру хлопчик вже переніс тричі.

Операція дала результати

Мама дитини Світлана Ревнюк розповіла журналістам «20 хвилин», як себе почуває Давид після третьої операції. Нагадаємо, Давиду вже провели чергову пересадку стовбурових клітин 14 червня. Її виконали грузинські спеціалісти, які приїхали до України. 

Читайте також:

Відео дня

Залишилась доба, щоб зібрати 140 тис. грн на операцію. Допоможіть врятувати Давида Ревнюка з Тернополя!

Вартість пересадки та донорського матеріалу – 740 тис. гривень. Кошти збирали усі небайдужі. Наразі залишилося зібрати ще 26 тис. гривень, щоб оплатити проведену процедуру. Тож батьки просять усіх небайдужих допомоги. 

– Ми вже бачимо, що процедура дає позитивний результат. Звичайно, потрібно значно більше часу, але ми бачимо позитив. У Давида до чергової пересадки були сильні головні болі, він хапався з голову, дуже погано спав – довго не міг заснути та рано прокидався. Тому довелося проводити процедуру швидше, хоча спершу ми планували, що пересадку зроблять восени. Але ми вже бачимо, що після операції він краще засинає, головні болі зменшились. Через п’ять місяців треба буде проводити чергове обстеження. Віримо, що все буде добре.

Мама Давида розповідає – перша пересадка допомогла зупинити процес відмирання клітин головного мозку. Друга операція результату не принесла. Після нової пересадки є позитивний прогрес. Після відновлення знадобиться ще 2–3 пересадки.

Потрібна реабілітація

Стовбурові клітини вводять у спинний мозок. Це болісна процедура. Після неї у хлопчика перекосило спину. Тому тепер необхідно пройти реабілітацію.

– Таке вже було після першої операції і потрібно пройти реабілітацію. Медики радять плавання. Після першої процедури, яку ми робили у Грузії, він постійно плавав, щоб відновитись. Тепер ми їдемо на прісні води до Чернівецької області на 5–10 днів. 

Світлана Ревнюк дякує всім, хто допомагає їм подолати хворобу сина та підтримує їх!

Довідка:

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:

Рахунок для переказу в гривнях: 

PrivatBank

5363542018433558 Ревнюк Світлана Вікторівна

4149 6293 5609 2304 Ревнюк Роман Васильович

Рахунок для переказу в євро: 

PrivatBank 

IBAN: UA103052990262056400929081717 Ревнюк Роман Васильович

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (478)
  • Таіса Сиротюк

    +++++
  • Емілія Поплавська

    ++++++++++
  • Елена Хоменко

    Боженька, спаси и исцели.
  • Оля Кандибал-Каплун

    ++++++++++

keyboard_arrow_up