Підтримайте петицію про присвоєння звання Герой України Валерію Гинді (посмертно)

Підтримайте петицію про присвоєння звання Герой України Валерію Гинді (посмертно)
  • Тернополянин Валерій Гинда загинув навесні 2023 року під Бахмутом, що на Донеччині. На момент загибелі захиснику України було лише 25 років.
  • Рідні загиблого захисника благають долучитися до підписання петиції про присвоєння Валерію Героя України (посмертно).

Петиція під № 22/196010-еп опубліковали на офіційному інтернет-представництві Президента України.

Автором петиції виступає Владислав Панчук. Саме він звернувся до Президента України Володимира Зеленського і розповів про мужність та досягнення тернополянина.

— Після початку повномасштабного вторгнення Валерій вважав своїм обов'язком піти захищати свою державу від російського агресора і тому добровільно вступив до лав підрозділу «Гонор» у складі першого окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. У березні 2023 року під час важких боїв Валерій разом із побратимами успішно утримували останню дорогу на місто Бахмут із великою перевагою противника, — пише пан Панчук. – 23 березня під час виконання останнього бойового завдання в районі населеного пункту Хромове Донецької області Валерій ціною власного життя врятував життя своїх побратимів, прийнявши весь удар на себе. Тим самим з честю виконав свій обов'язок щодо захисту своєї держави та до останнього подиху залишився вірним присязі, своєму народу та Україні!

Відео дня

Станом на 15.00 24 серпня вдалося зібрати 21 604 голосів з 25 000 необхідних. Збір голосів триватиме ще 22 дні.

Нагадаємо, під час засідання Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно 17 Героям. Серед них: Богдан Акінжели, Олег Барна, Павло Бугайський, Валерій Гинда, Валерій Данилюк, Валерій Дорохов, Віталій Заверуха, Валерій Казмірчук та інші.

Читайте також:

Під Бахмутом загинув випускник Тернопільської школи-ліцею №6 Валерій Гинда

Тернопільському захиснику Віталію Дереху присвоїли звання Героя України (посмертно)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (90)
  • Людмила Галицька

    Підтримую
  • Лариса Пундик

    Підтримую
  • Світлана Мирошниченко

    Підтримую
  • Оксана Вібла

    Підтримую

keyboard_arrow_up