Потрібна допомога дворічній Надійці. Більше їй допомогти нікому

Потрібна допомога дворічній Надійці. Більше їй допомогти нікому
  • Надійці Славко два рочки. Вона народилась з пухлиною на обличчі. Останнім часом малеча ще й почала задихатись. Тому часу на порятунок мало.
  • Наразі дівчинка в Києві – у клініці Ростислава Валіхновського. У скільки обійдеться операція – поки невідомо.

Небайдужі люди, коли дізнались про її проблему, зробили все можливе, аби знайти вихід і спробувати врятувати дитині життя. Тим часом її власні батьки чекають на поповнення – наприкінці липня – на початку серпня у родині має з’явитись п’ята дитина. Про це «20 хвилин» розповів ініціатор лікування малої, сусід її бабусі Володимир Соботяк.

Що потрібно, аби дитина жила

Це історія про небайдужість до чужої біди. Сподіваємось, і ви долучитесь до порятунку малої землячки.

19 червня Надійка була вже у Києві. Виїхала туди в супроводі представників одного з телеканалів, медсестри та мами. Саме цього дня дівчинку мають обстежити і з’ясувати, якою є пухлина і коли робитимуть операцію з її видалення. І що ще потрібно зробити, аби дитина жила.

Відео дня

- Надійку оперуватимуть в клініці Ростислава Валіхновського, принаймні вони взялись за цей випадок, - розповів Володимир Соботяк. – Скільки саме потрібно коштів – поки не знаємо. Але вони потрібні. І на операцію, і на реабілітацію. Ще – на повноцінне життя.

Ця дитина проживає в одному з сіл Підволочиського району. У неї вже є троє братиків і сестричок – найстаршій 10 рочків, є 7-річний братик і на рік старша за Надійку ще одна сестричка.  

- Бабуся Надійки живе навпроти моїх родичів, її мама і тато – на іншому кінці села, - розповів Володимир Саботяк історію, з якої починався порятунок малої Надійки. – Донедавна я ніколи дитини не бачив. Але чув, що у неї на щоці є гулька. Проте ніхто ніколи серйозно це не сприймав. Ну, гулька – і гулька. В кого з дітей їх немає? 8 червня я приїхав в село. Йшов дорогою з донькою і побачив ту малечу. В нас був шок. А моя донька каже, мовляв, тато, ти ж маєш такі зв’язки. Невже не можеш допомогти Надійці?

Згодом чоловік пішов до бабусі дівчинки. Там дізнався, що Надійка народилась з пухлиною на обличчі. Родичі розповіли, що коли мама була вагітною, її в живіт вдарив чоловік. Тому дитина народилась з гематомою. Родичі пробували її лікувати у районній лікарні. Але це не допомагало.

Її просто потрібно врятувати!

- Ця родина не є надто благополучною. В селі авторитетом не користуються, - каже пан Володимир. – Але ж вона не може страждати через соціальний чи моральний статус батьків. Її просто потрібно врятувати! Не так давно вона вже почала задихатись. Пухлина росте не тільки зовні, а й в середині. Всі ж розуміють, що як залишити все як є – дитина просто не житиме.

Володимир Саботяк, озброївшись інформацією про дівчинку та її фото, написав пост і попросив допомоги у Михайла Апостола – екс-нардепа від Тернопільщини, а нині радника міністра МВС Арсена Авакова та засновника однойменного фонду «Апостол». Той одразу відгукнувся і почались пошуки клініки, де б взялись за порятунок Надійки. Підключився священик Артем Гришин, який виявився родичем відомого лікаря Валіхновського. Викладач тернопільського медуніверситету Павло Павлович колись навчав Валіхновського. Саме він поставив остаточну крапку в підготовці переговорів з медиком. Крупиця за крупицею і вже 11 червня чоловіки говорили з відомим лікарем. Коли той побачив фото Надійки, одразу сказав: зробіть так, щоб вона вже 19 червня була в у Києві, в клініці. Хоча попередив: оперувати однозначно потрібно, пригадує Володимир Соботяк.

Закликають допомогти депутатів і чиновників

- Шановні друзі, знайомі і незнайомі. Схиляю перед Вами усіма свою сиву голову, - звернувся у соцмережах до всіх небайдужих Михайло Апостол. - Ми спільно з Вами зробили, дуже оперативно, перший крок для хворої дівчинки. Велике і щире Вам усім СПАСИБІ!!!

Михайло Апостол звернувся до кандидатів у депутати від Тернопілля, чиновників та політиків із закликом зменшити хоч би на один борд свої агітаційні витрати і таким чином врятувати життя і здоров’я дворічної дитини.

Довідка

Картка ПриватБанку: 5168 7427 2388 3413, Соботяк Володимир Михайлович.

Також можна перераховувати за реквізитами: р/р 2924 4825 5091 00 в АТ КБ "Приватбанк" МФО 305299 ЄДРПОУ - 14360570.

Також повідомляємо рахунки для тих, хто перебуває за межами країни та має бажання теж внести пожертву: в доларах США: JP MORGAN CHASE BANK, NEW YORK, USA SWIFT: CHASUS33, ACCOUNT: 0011000080 В Євро: COMMERZBANK AG, FRANKFURT/MAIN, GERMANY, SWIFT: COBADEFF, ACCOUNT: 400886700401

В призначенні вказувати: на лікування Славко Надії. Отримувач: Соботяк Володимир Михайлович, тел.: 067-332-4728.

Володимир Саботяк обіцяє контролювати процес і звітувати про зібрані та витрачені надходження на власній сторінці у Фейсбук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Велеслав Шипіт

    Півтора роки тому цій дівчинці теж була потрібна допомога. Чергове кидалово?
  • Halya-Andriy Korotoshyn

    Напишіть   IBAN/Account number для іноземного переказу.
  • Halyna Kolacuk

    Ще не зробили хоча операція мала бути ще в червні,безкоштовно  ніхто нічого не хоче робити.
  • mari

    Валіхновський в більшості випадках,робить безкоштовні операції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up