Родина Васильчуків благає зібрати кошти на реабілітацію для п'ятирічного сина

Родина Васильчуків благає зібрати кошти на реабілітацію для п'ятирічного сина
  • Вже понад рік п’ятирічний житель села Коханівка Роман Васильчук бореться з герпесним енцефалітом та спастичним тетрапарезом. Хвороба прикувала хлопця до ліжка.
  • Родина Васильчуків збирає кошти на реабілітацію і просить читачів «20 хвилин» долучитися до доброї справи.

Раніше мама хлопчика Ольга Васильчук розповідала журналістам «20 хвилин», що першими проявами захворювання була ангіна. А далі постійні відвідування лікарень, нові діагнози та постійні витрати на лікування.

Ми хапаємося за кожну соломинку

Зрозумівши, що звичайне лікування не допомагає, батьки вирішили терміново перевезти сина до лікарні у Вишнівець, де разом з ним пробули три дні. Після виявлення ускладнень малого Ромчика перевезли до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Відео дня

— На третій день у дитині виявили правець і почалися судоми. Він ні на що не реагував і очима майже не кліпав, тому нас перевезли до Тернополя. Медики прийняли рішення перевести нас в реанімацію, де ми пробули два тижні. Там син був під постійним наглядом медиків і наче вже було покращення, але 29 травня він впадає в кому. Дякуючи лікарям та Богові в комі він був недовго, але після цього позитивних змін взагалі не було, — розповідає пані Ольга.

Після проведення магнітно-резонансної томографії та різних аналізів, лікарі встановили діагнози – герпесний енцефаліт та спастичний тетрапарез. Родина не приховує, до такого діагнозу не були готові.

— Ми ж спочатку думали, що Ромчик хворіє на гнійну ангіну, а виявилося, що на герпесну. Лікарі мені сказали, що саме ця ангіна і викликала захворювання, дала такі негативні наслідки на організм. Також під час проведення МРТ нам казали, що у Ромчика в голові, щось схоже на пухлину. Але повторно ми не можемо провести обстеження, бо є ймовірність, що з наркозу він не вийде, — зізнається пані Ольга.

Після довготривалого лікування медичними препаратами, організм хлопця слабий. Аби хоча б трохи підтримати організм, батьки за рекомендаціями медиків поїхали з Ромчиком до Медичного реабілітаційного центру «Модричі», що на Львівщині.

— Я маю надію, що медики Львівщини допоможуть йому. Щодня він займається зі спеціалістами. Це і розминка, масажі, плавання. Лікарі кажуть, що динаміка покращилася, з кожним разом йому вже не так боляче і краще даються вправи. Ми пишаємося, що поступово все вдається. Так хочеться, щоб Ромчик знову самостійно їв, грався, розповідав нам щось. І головне – хочу, щоб до нього повернувся зір, — каже жінка.

Важливі будь-які кошти

Під час розмови з журналісткою мама хлопчика наголошувала, медики рекомендують перебувати у центрі реабілітації щонайменше два місяці. Проте, кожне заняття, щоденне перебування у центрі коштує чималих грошей. Завдяки небайдужим людям та волонтерам родина Васильчук зібрала кошти на один місяць реабілітації.  Проте, на другий курс не вистачає 183 868 гривень.

— Я звертаюся до всіх друзів, до всіх добрих і небайдужих людей. Допоможіть зібрати кошти на другий курс лікування для Ромчика. Завдяки вам вдалося вже зібрати 56 132 гривні, але ми не можемо зупинитися. Ми вже так багато разом пройшли, але далі без вашої підтримки наша родина не впорається. Я сподіваюся, що незабаром ми з Ромчиком покажемо вам гарні результати, — благає Ольга Васильчук.

Будь-яку суму ви можете надіслати на банківський рахунок, вказаний нижче.

Приватбанк

5169 3600 2665 4255

А-Банк

4323 3870 2237 1135

Ольга Васильчук (мама)

Не будьте байдужими до чужого горя. Давайте разом допоможемо врятувати Ромчика Васильчука від хвороби і подаруємо шанс на щасливе дитинство.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (585)
  • Всеволод Шевчук

    Молюся репост
  • Анна Серая

    ++++++++++🙏🙏🙏
  • Tamara Pylypchuk

    +++++++
  • Люда Цуприк

    ++++++++

keyboard_arrow_up