Майже рік не говорить, не бачить та не ходить: допоможіть врятувати Рому Васильчука з Кременеччини

Майже рік не говорить, не бачить та не ходить: допоможіть врятувати Рому Васильчука з Кременеччини
  • Чотирирічний житель села Коханівка Роман Васильчук бореться з герпесним енцефалітом та спастичним тетрапарезом. Саме ця хвороба за рік забрала у допитливого, активного хлопчика дитинство і прикувала його до ліжка.
  • Родина Васильчуків збирає кошти на реабілітацію і просить читачів «20 хвилин» долучитися до доброї справи.

Про маленького Ромчика журналістам «20 хвилин» розповіли читачі і попросили розмістити інформацію щодо збору. Ми зв’язалися з мамою хлопчика Ольгою Васильчук і дізналися, що стало причиною захворювання.

Все почалося з ангіни

У травні 2022 року тоді ще трирічний Ромчик Васильчук захворів на ангіну. Зі слів мами Ольги Васильчук, з цією хворобою зіштовхуються всі, тому без паніки звернулися до медиків і розпочали амбулаторне лікування. Проте за кілька днів жінка з дитиною опинилися у лікарні, адже почали проявлятися перші симптоми хвороби.

— Лікарка нам прописала антибіотик, ми дотримувалися рекомендацій і лікувалися вдома. На четвертий день у нас підіймається температура 39.5 градусів. І я довго не думаючи, зібрала дитину та повезла до лікарні у Вишнівець, де ми пробули три дні. На третій день у дитині виявили правець і почалися судоми. Він ні на що не реагував і очима майже не кліпав, тому нас перевезли до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Медики прийняли рішення перевести нас в реанімацію, де ми пробули два тижні. Там син був під постійним наглядом медиків і наче вже було покращення, але 29 травня він впадає в кому. Дякуючи лікарям та Богові в комі він був недовго, але після цього позитивних змін взагалі не було, — розповідає пані Ольга.

Відео дня
Як виглядав Ромчик до хвороби

Крім того, у Ромчика почалися проблеми з дихальною системою, через що мама неодноразово фіксувала зупинку дихання. Зараз допомагає нормалізувати стан кисневий концентратор та відсмоктувач.

— Після хвороби в дитини почалися сильні ускладнення. Вже рік Ромчик лежить і не має ніякого позитиву в лікуванні. Він не сидить самостійно, голови не тримає, не бачить. Додалися ще проблеми з диханням, але завдяки сучасному обладнанню цю проблему поступово вирішуємо. З обласної лікарні нас виписали наприкінці липня 2022 року, але на повторний курс лікування ми повернулися в грудні 2022 року. У сина ослаблений організм, бо ж постійно на ліках, постійно уколи роблять йому. Оскільки він постійно лежить, то я роблю йому вправи, щоб не було атрофії та тонусу м’язів, — каже мама хлопчика.

Після проведення магнітно-резонансної томографії та різних аналізів, лікарі встановили діагнози – герпесний енцефаліт та спастичний тетрапарез. Родина не приховує, до такого діагнозу не були готові.

— Ми ж спочатку думали, що Ромчик хворіє на гнійну ангіну, а виявилося, що на герпесну. Лікарі мені сказали, що саме ця ангіна і викликала захворювання, дала такі негативні наслідки на організм. Також під час проведення МРТ нам казали, що у Ромчика в голові, щось схоже на пухлину. Але повторно ми не можемо провести обстеження, бо є ймовірність, що з наркозу він не вийде, — зізнається пані Ольга.

Єдина надія у родині Васильчуків на Медичний реабілітаційний центр «Модричі», що на Львівщині. Там допомагають діткам відновитися після хвороб та поступово повернутися до життя, наголошують батьки малого Ромчика.

— Ми даємо Ромчику всі ліки, аби перемогти хворобу. Але треба реабілітаціяю. Я маю надію, що медики Львівщини допоможуть йому. Так хочеться, щоб Ромчик знову самостійно їв, грався, розповідав нам щось. І головне – хочу, щоб до нього повернувся зір. Сподіваюся, у нього не атрофовані очні закінчення і ми зможемо зробити так, аби дитина бачила. Ми максимально налаштовані на позитив, на роботу і на відновлення, — додає співрозмовниця.

Важлива кожна копійчина

Аби малий Ромчик зміг пройти двомісячний курс відновлення у Медичному реабілітаційному центрі «Модричі», треба сплатити 240 000 гривень. Ця сума непід’ємна для родини Васильчуків, тому вони відкрили благодійний збір. Завдяки небайдужим людям, вже вдалося зібрати 140 000 гривень.

— Поступово кошти надходять на рахунок і я кожного дня дякую за це Богові та людям, які не проходять повз нашої біди. Дякую волонтерці, яка організовує для нашого Ромчика благодійні лотереї і також всі отримані кошти перераховує на реабілітацію. Сподіваюся нам вдасться малими кроками дійти до мети, — каже мама хлопчика.

До 29 травня родина Васильчуків має зібрати ще 100 000 гривень. Це дозволить розпочати курс реабілітації вчасно. Адже зі слів мами Ольги, тягнути вже немає куди. Тому вона вчергове звертається до всіх небайдужих з проханням про допомогу.

— Я не впевнена, що нам вдасться до 29 травня повністю закрити збір. Але все ж таки у мене є надія. Тому я благаю Вас, підтримайте наш збір, допоможіть врятувати синочка. Дайте йому шанс на щасливе дитинство. Без вас нам не впоратися з такою великою сумою коштів. Я впевнена, Ромчик також хоче повернутися до активного способу життя і гратися разом з іншими, піти до школи. Кожна копійчина, кожне поширення важливе для нас. 25 травня нашому Ромчику виповниться п’ять років, тому будемо раді вашим подарункам у вигляді донатів, — закликає Ольга Васильчук.

Будь-яку суму ви можете надіслати на банківський рахунок, вказаний нижче.

Приватбанк

5169 3600 2665 4255

А-Банк 

4323 3870 2237 1135

Ольга Васильчук (мама)

Не будьте байдужими до чужого горя. Давайте разом допоможемо врятувати Ромчика Васильчука від хвороби і подаруємо шанс на щасливе дитинство.

Читайте також:

Дитині стає краще, потрібно продовжити лікування: допоможіть врятувати Давида з Тернополя!

Зібрані кошти подвоять: допоможіть Артему Шкандюку з Тернопільщини побороти СМА

Дива трапляються: тернополянка зі СМА отримала найдорожчі у світі ліки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (306)
  • Євдокія Хвеюк

    Такою хворобою хворіє  Дичковський   Іванко  із Шумська. Батьки з ним пройшли  довгий  шлях реабілітації. Лікарі не гарантували і року , що він вижив,але він і зараз їздить на реабілітацію в Чернівці.Мама Дичковська Марія
  • Мирослава Токарська

    Помилуй і спаси Господи
  • Марія Федоричко

    Боже милий допоможи++++++++++++++++++
  • Ліля Вербна

    ++++++++++++++++++++++

keyboard_arrow_up