Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію

Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
  • Руслан Біленький помер другого березня 2024 року у шпиталі. Йому було 33 роки.
  • До кінця збору підписів залишився 81 день. Вдалося назбирати лише 6 279 підписів з 25 000 необхідних. Не будьте байдужими.

Руслан Біленький був військовослужбовцем частини А 4010. Одним із перших він став на захист нашої України від російського ворога. Авторка петиції Людмила Руденко просить Президента України Володимира Зеленського розглянути її та надати Руслану Біленькому звання «Героя України». Вона переконана, Руслан Біленький заслуговує увійти в історію України, як вірний син, котрий завжди був готовий нищити ворога і відстоювати інтереси країни.

«Мій чоловік залишив дружину вдовою, а двох синів – сиротами. Старшому синові дев'ять років, а молодшому – шість років. Для рідних він завжди був, є і буде Героєм. Але ми хочемо, щоб він був Героєм не лише для нас, а й для всієї України. Він заслужив це ціною свого життя», — зазначає пані Людмила.

З петиції журналістам «20 хвилин» стало відомо, що Руслан Біленький добровільно звернувся до військкомату шостого квітня 2024 року. А в червні 2022 році перший раз потрапив на Донецький напрямок.

Відео дня

«Був танкістом та водієм механіком, воював у Краматорську, Іванковому, Бахмуті вивозив с поля бою поранених та загиблих. У липні був перший приліт по їхній машині і перша контузія. Після цього ще було декілька контузій та уламкові поранення. Він мав наміри перевестися на інструктора та стати сержантом. Але другого березня 2024 року його життя трагічно обірвалося. На полігоні стався серцевий напад. Забрали в шпиталь, але не змогли врятувати», - каже пані Людмила.

Як підписати петицію?

Щоб підтримати вже створену електронну петицію, вам необхідно виконати кілька кроків. Розповідаємо детально.

Крок 1: спершу потрібно перейти на офіційний сайт електронних петицій та знайти необхідну петицію. У нашому випадку перейти за наступним посиланням.

Крок 2: натискаєте «Увійти/Реєстрація».

Крок 3: Увійти за допомогою – Bank ID НБУ (якщо зареєстровані у банківській системі онлайн, наприклад, Приват24), Ощад24/7 тощо) або Електронного цифрового підпису (якщо маєте). Даний алгоритм – для реєстрації через Bank ID.

Крок 4: якщо ви хочете увійти через BankID, то обираєте необхідний банк із всіх запропонованих і натискаєте «Продовжити».

Крок 5: далі проходите авторизацію від банку. Треба ввести контактний номер та пароль від банківського додатка.

Крок 6: даєте згоду на обробку даних і натискаєте «Продовжити».

Крок 7: далі переходите на сторінку петиції, ознайомитися з її текстом і натиснути кнопку «Підписатися». Зарахування голосу відбудеться одразу ж.

Нагадаємо, 29 лютого рідним полеглих захисників вручили нагороди «Почесний громадянин міста Тернополя» до другої річниці повномасштабного вторгнення.

Читайте також:

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Добротвору

На фронті загинув військовий з Козівської громади Руслан Біленький

У 29 віддав життя за Україну... Загиблому на Донеччині захиснику відкрили меморіальну дошку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (103)
  • Марія Баран

    Підтримую
  • Марія Строгуш

    Підтримую
  • Марія Лівандовська

    Підтримую
  • Тетяна Козачук

    Підтримую

keyboard_arrow_up