Таню Юрчик прооперують 31 січня. Моліться

Таню Юрчик прооперують 31 січня. Моліться

Першу операцію Тані Юрчик зроблять 31 січня у Мінській клініці. Дівчинці видалять одну з недіючих нирок. Другу нирку оперуватимуть тоді, коли знайдеться донор. Про це повідомила волонтер Лілія Мусіхіна. Вона закликає усіх підтримати Таню молитвою.

 

До Мінська Таня Юрчик разом з мамою виїхала ще більше тижня тому, за цей час вона пройшла всі потрібні аналізи та обстеження.

— Сподіваємось, що все буде добре, - каже Лілія Мусіхіна. – Головне, що вона вірить.

Відео дня

Нагадаємо, 15-річна Таня Юрчик родом із Прошової Тернопільського району. Проблеми із нирками в Тані виникли чотири роки тому. Дівчинці проводять гемодіаліз тричі на тиждень, інакше організм сам не може вивести токсини. Зробити операцію з пересадки нирки Тані погодилися медики з клініки у Мінську. Однак вартість операції 63 тисячі доларів – просто непідйомна сума для родини Тані Юрчик. Оголошення про збір коштів для дівчинки активно поширювали у соцмережах та ЗМІ, і багато небайдужих людей перерахували кошти на порятунок дівчинки, та зібраної суми все рівно було замало.

Із потрібних 63 тисяч доларів уже вдалося зібрати 53 тисячі. Та кошти на операцію дівчинки перед Новим роком виділила держава. Тож коли Таня одужає, залишок зібраної суми вона передасть іншій хворій дитині. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Dubelt Ruslan

    Нехай Господь допомагає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up