"У мене відмовили нирки. Потрібні ліки, які дорого коштують": допоможіть 19-річному Ігорю з Шумська

"У мене відмовили нирки. Потрібні ліки, які дорого коштують": допоможіть 19-річному Ігорю з Шумська
  • Змалку Ігор Собчук хворіє спадковим нефритом (запалення нирок). Три роки тому у хлопця повністю відмовили нирки. 
  • Час хвороби - це не лише щоденний біль і тривале лікування, а й очікування можливості на пересадку нирок. За три роки нарешті ця процедура стала реальністю, але ... карантин. 
  • Допоможіть Ігорю зібрати кошти на лікування. Тричі на тиждень йому потрібно робити очищення крові. 

- Хворобу дігностували, коли мені було три роки. Але до свого 16-ліття я почувався добре. Нирки у почали відмовляти, коли мені виповнилось 16. Цілий рік я лікувався у  клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - У 18 років мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Найближче гемодіалізне відділення було у кременецькій райлікарні. Їздити туди треба три рази на тиждень.Прямого автобуса з мого села до Кременця немає. Доводиться їхати через Шумськ. Це близько 50 кілометрів в одну сторону.

Зараз Ігор проходить гемодіаліз - штучне очищення крові тричі на тиждень у тернопільській клініці, щоб не доводилось щодня їздити, хлопець переїхав у Тернопіль. 

Після кожної процедури важко дихати

- Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру, - каже хлопець. 

Відео дня

Окрім гемодіалізу, Ігорю потрібні ліки, які коштують дорого. За три роки посиленої боротьби з хворобою сім'я Ігоря витратила всі заощадження.  Але Ігор не може здатись. Йому потрібна допомога небайдужих.

- На тиждень мені потрібно лише на уколи до шести тисяч гривень, - говорить Ігор. - Також я приймаю багато дорогих таблеток. Якщо є люди, які можуть мене підтримати фінансово, я буду дуже вдячний.

Операцію мають провести за кордоном

Нині в Україні практично не проводять операцій з трансплантації органів, тому Ігор звернувся до допомогою у білоруську клініку. В Міністерстві охорони здоров’я України є програма лікування важкохворих за кордоном. Два роки тому держава виділила кошти на операцію, але донора знайти не так легко.

- За весь час кожних три місяці я долав майже тисячу кілометрів в Мінськ, щоб поновити чергу на донора, - каже хлопець. - Мені сказали, що донора потрібно чекати близько 14 місяців. Вони вже минули, поки інформації немає. Але я думаю, в мене був шанс. Зараз я просто не можу поїхати в Білорусь, щоб поновити документи на пересадку. Сподіваюсь, коли обмеження знімуть я зможу це зробити. 

Не будьте байдужими до чужої біди. Важлива кожна гривня. 

Довідка

Довідка Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у

Приватбанку:  4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович).

Телефон для довідок: 097-749-97-67.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (115)
  • Mariya Slobodyan

    +++++++
  • Галина Каришин

    +++
  • Olia Dziubak

    +++++++++
  • Галинка Гапій

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up