У Тернополі вимушено переміщеним особам роздавали матраци та ковдри

У Тернополі вимушено переміщеним особам роздавали матраци та ковдри

У Тернополі продовжують надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Сьогодні, 7 вересня, у Гуманітарному штабі, що діє на базі Центру науки Тернопіль, організували видачу матраців та ковдр для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляють в міській раді Тернополя.

«Дякуємо Благодійному фонду «Рокада» та представництву Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, які активно долучаються до допомоги внутрішньо переміщеним особам. Завдяки їм переселенці у Тернополі можуть отримати речі, яких вони дійсно потребують та раніше не отримували», — зазначив міський голова.

Відео дня

Таку допомогу надаватимуть і надалі. Згодом вимушено переселені громадяни зможуть отримати у нашому волонтерському центрі і подушки, й кухонні набори, рушники, розкладачки та інші побутові речі.

«Від початку воєнних дій у Тернополі десятки тисяч переселенців отримали прихисток. Сьогодні офіційно у нашій громаді проживає понад  28 тисяч таких осіб. Більша частина з них — це люди, які втратили усе і потребують будь-якої допомоги. Тому дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю і підтримку», — каже Сергій Надал.

На базі гуманітарного штабу внутрішньо переміщені особи, за необхідності, можуть залишити заявку для отримання соціального супроводу чи психологічної допомоги.

Окрім того, багатодітні сім’ї, котрі мають статус ВПО та мешкають на території Тернопільської громади, можуть також отримати сімейні продуктові набори та базові засоби гігієни.

Для цього необхідно пройти онлайн-реєстрацію за посиланням.

Детальна інформація — за номером телефону: +38(098)-181- 95-15.

 

Нагадаємо, що у вівторок, 6 вересня, спільно з міською організацією Товариства Червоного Хреста у Тернополі розпочали видачу продуктових наборів і засобів гігієни. Перших 500 пакунків уже готові та будуть передані потребуючим.

 Читайте також:

Врятували понад тисячу людей! Яку безкоштовну допомогу переселенцям надає «Карітас» та як її отримати?

У Тернополі розпочали видачу продуктових та гігієнічних наборів. Хто може отримати

Подай заявку – виграй кредит на житло. Хто і як може скористатися програмою

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up