В 11-місячної Настуні епілепсія. Мати переконана: хвороба - через вакцину. Потрібна негайна допомога

В 11-місячної Настуні епілепсія. Мати переконана: хвороба - через вакцину. Потрібна негайна допомога
  • У неповний рік Анастасія Кардаш із Ланівців Тернопільської області не може самостійно тримати голову і пів свого життя дитина провела у лікарняних палатах.
  • Мама Настуні Ірина Кардаш розповіла, що хвороба у дівчинки розвинулась після щеплення вакциною "Гексаксим”.
  • Спеціальний аналіз крові у польській клініці вартує більше  90 тис. грн. 

- Чому таке сталося, ми не знаємо. Ніхто цього пояснити не може, - каже пані Ірина.- Вакцину ми купували в Тернополі, транспортували її в Ланівці з дотриманням усіх умов зберігання. Вакцинували дитину в Ланівцях. Дитина була повністю здорова.

Із 5 лютого Настуня перебуває в лікарні. За весь цей час дитина вдома побула лише три дні. З судомами дівчинку знову забрали в реанімацію Лановецької лікарні, потім - у Тернопіль та Київ.

- В лікарні довго не могли поставити діагноз, - продовжує мама. - Лікували все, що завгодно: прооперували вушка, бо сказали що гнійний отит, кожного дня – інакший діагноз. А тим часом  вірус робив свою справу…

Відео дня

У Києві дитині поставили остаточний діагноз "гострий енцефаліт вірусної етіології, епілепсія". Далі - Київ, лікарня "Охматдит ".

– Нам потрібно пройти курс лікування в Польщі. Лікарі з м.Лодзь з Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki погодились прийняти нас на діагностику і лікування, – розповідає Ірина Кардаш. – Для початку треба зробити спеціальний аналіз крові, який коштує 12 000 злотих (близько 92 тис 520 грн за курсом НБУ). Що потрібно буде далі, ми не знаємо, це стане відомо після перших обстежень.

Стан немовляти зараз важкий,тому родина просить благодійників допомогти якнайшвидше зібрати необхідні кошти. Для цього у соціальних мережах волонтери створили групу “Допомога Настусі Кардаш”, де виставляють на продаж картини та прикраси ручної роботи.

– Я благаю допомогти! Кожні 5-10 гривень можуть врятувати життя нашої крихітки, – звертається мати Настуні.

Довідка: рахунок матері у Ощадбанк: 5167 4900 5228 1269,  рахунок у ПриватБанк: 5168 7573 5691 9235 на ім`я Кардаш І.М.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • наталка откович

    💙💛+
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up