В Тернополі небайдужі організували безкорисну допомогу для одиноких людей. Як стати волонтером?

В Тернополі небайдужі організували безкорисну допомогу для одиноких людей. Як стати волонтером?

Чоловіки з християнського реабілітаційного центру «Спасіння» впевнені, що люди повинні робити добро завжди та безкорисливо. Саме тому вони організували своєрідну волонтерську допомогу одиноким та немічним людям з доставки їм необхідних ліків та продуктів.

Про це розповів адміністратор реабілітаційного центру Олег Коган.

─ Нещодавно до мене підійшов мій товариш Мирослав Сидір та запропонував дуже хорошу ідею. Він пояснив, що зараз настав такий час, коли вдома залишилося багато людей слабких та хворих, тих, які після операції, людей з інвалідністю, пенсіонерів, які просто фізично не можуть зараз сходити в магазин.  Тому ми вирішили допомогти таким людям,  ─ говорить пан Олег. ─ Тому, якщо у вас немає рідних, близьких друзів, немає тих, хто може банально допомогти вам, сходивши в магазин чи аптеку, ми готові допомогти. Готові зайнятися такою волонтерською діяльністю та бути безкоштовними посильними для вас.

Також Олег Коган зазначив, що поки райони, в яких будуть допомагати людям, що того потребують є БАМ, Дружба, Центр, Східний та смт. Великі Бірки.

Відео дня

Якщо ви бажаєте допомогти та стати волонтером, або ж самі потребуєте допомоги, телефонуйте за номером:

098 82 76 264 – координатор Мирослав Сидір.

«Люди дзвонять і хочуть залучитися до допомоги»

 ─ Дана ідея виникла нещодавно, а саме два дні назад і тоді ж була реалізована. Ми готові безкорисно допомогти людям. Наразі волонтерами вже є приблизно 15 чоловік, ─ говорить координатор Мирослав Сидір. ─ Коли люди будуть дзвонити до мене на відповідний номер, я буду кидати адресу волонтерам і той з них, хто живе ближче буде іти на допомогу до відповідної людини.

Також пан Мирослав розповів, що їх ціллю є залучення більшої кількості людей, аби вони могли допомогти тим хто цього потребує у всьому Тернополі, а не в окремих його районах.

─ З проханням допомогти люди поки не телефонували, проте дзвонять тернополяни, які хочуть самі допомагати, ─ говорить Мирослав.

Координатор пояснив, що спілкувався зі своїм знайомим про те, щоби звернутися в міськраду і повідомити, що вони хочуть допомагати людям і можливо зі сторони влади була би підтримка. Але йому пояснили, що на даний час є досить багато псевдо волонтерів, які демонструють людям, яким допомагають, посвідчення, а потім їх же обманюють.

Пан Мирослав розповів, що вони готові навіть самі, в невеликій кількості, купити продукти чи ліки, принести їх людині, продемонструвати чек і щоби вона тільки тоді віддала гроші за відповідні покупки.

─ Якщо у нас все вийде, було би чудово, аби подібна діяльність і надалі продовжувалася вже після карантину. Ми з оптимізмом беремося за цю справу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up