В третій школі - благодійний ярмарок

В третій школі - благодійний ярмарок

Пампушки, горішки, вареники, деруни чи піцу, галяретки і панакоту, малину і виноград, шарлотки чи пиріг з шпинатом, сосиски в тісті, макаруни і кекси, торти та пляцки, квас і навіть мохіто можна придбати на благодійному осінньому ярмарку в середній спеціалізованй школі №3. Віддають смаколики за 1-15 грн. Триває ярмарок до 13 години.

Ярмарок проводять у спортивному залі школи. Столи розташували по периметру, тож зручно усе роздивитися і придбати те, що сподобалося. Кожен клас приготував особливі смаколики – домашню випічку, тістечка, фрукти. Деякі класи підійшли особливо креативно і ще й цікаво оформили свій стіл.

- Благодійний осінній ярмарок вже став традиційним в нашій школі, ярмарок відбувається більше десяти років поспіль. Учні і батьки ретельно готуються до нього: випікають різні смаколики, проявляють свої організаторські здібності, - розповіла заступник директора Людмила Стасишен. - Ми стараємося виховувати в дітей милосердя, адже допомагаємо тим людям, які цього потребують. Виручені кошти від ярмарку ми передаємо бійцям АТО, це буде адресна допомога, також допомагаємо школі для слабозорих УТОС, сиротам і підтримуємо онкохворих. Торік, наприклад, ми виручили 24 тисячі гривень.

Дирекція школи, за словами заступника директора, особливо наполягала на дотриманні санітарно-гігієнічних вимог, тож усі вироби свіжі, а продавці обов’язково продають у рукавичках.

Відео дня

Діти із задоволенням беруть участь у цьому ярмарку.

- Ми збираємо гроші на благодійність, продаючи різну випічку, яку випікали мами і учні нашого 8-В класу, це своєрідне змагання для нас і традиція нашої школи, - говорять учні 8-В класу Данило і Макар. – В нашому класі багато дітей, які самі печуть. Батьки сказали, щоб діти спробували пекти самі, щоб спробувати себе в дорослому житті.

Батьки відгукуються із задоволенням, вони вже чекають цього ярмарку, готуються до нього, така традиція є у багатьох сім’ях.

- До приготування страв долучився увесь клас, - розповіла мама учня 2-Б класу Тетяна Деркач. – Кожен приніс випічку, вироби з солоного тіста. Батьківський комітет і батьки долучилися до прикрашання арки, прикрасили овочами, рушниками, вазочками, глечиками. Ми хотіли показати, що ярмарок – це давня українська традиція. Батьки зібрали виноград, яблука, груші – все наше українське. Приготували сирник, пироги з яблук, шпинатно-лососевий пиріг, пампухи, рогалики, пироги з вишнею, желе, соки власного приготування. В нас дуже дружний гарний клас. І коли ми дали клич долучитися до ярмарку, то практично усі батьки приготували якісь страви. Діти прийшли у вишиванках, для них це також свято.

Серед покупців - учні школи, вчителі, батьки. Та хто з тернополян зверне увагу на оголошення перед школою, може зайти у спортивний зал і придбати вподобані смаколики.

Мама двох дітей з другого і дев’ятого класу тернополянка Олена Яремус йде додому з двома торбинками смаколиків.

- Купила багато і в другому класі і в дев’ятому, щоб підтримати, усе смачне, діти і між собою змагаються, адже за результатами продажу будуть підводити підсумки, кожен клас хоче заробити більше, - розповідає Олена. – Діти переживають за свій клас, вони хочуть перемогти, хотіли продавати, їм це дуже подобається. У всіх піднесений настрій, хочуть все скуштувати. Це справді свято, проводити восени ярмарок – це гарна шкільна традиція.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Piter Savka

    Так так, багате життя воно таке. Чомусь і 2-й школі ніколи такого не покажуть.

    Galyna Zabolotna reply Piter Savka

    Хто не лінується і проводить, а потім ще й пише - показують. На цьому сайті точно. Молодці. Гарний захід.

    Piter Savka reply Galyna Zabolotna

    Та певно!  Третя школа має навіть свій сайт, і не тому шо є бабки на його створення, а через то шо вони не луніються і такі талановиті.

    Galyna Zabolotna reply Piter Savka

    І тому також. А вам хто заважає? Критикувати  - особливо втіхаря - найлегше.
  • Світлана Федишин

    Такі заходи організовуються чуть не у всіх навчальних закладах останні роки, в тому числі і дошкільних. Зветься "осінній ярмарок". Здається навіть на підставі якогось документу ТМР. Пропоную журналістам вивчтити та опублікувати  графік проведення заздалегіть у всіх закладах, а то якось нецікаво дивитися на солодощі за 45 хв до закічення заходу. А солодощі направду домашні та смачнющі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up