З 1 серпня в Україні запрацювала платформа «Діти війни». Яка її функція

З 1 серпня в Україні запрацювала платформа «Діти війни». Яка її функція

Інформаційна платформа «Діти війни» допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії.

В Україні 1 серпня презентували інформаційну платформу «Діти війни», повідомляє Obozrevatel.
З початку повномасштабного російського вторгнення та постійних обстрілів кількість дітей, які фізично страждають від війни, щодня збільшується:

  • 684 - порарені,
  • 358 - загинули,
  • 197 - зникли безвісти
  • щонайменше 5703 - нелегально депортовані в росію.

Водночас станом на 28 липня правоохоронці знайшли 3833 дітей та повернули вже 47 незаконно вивезених. Їх пошук відбувається непросто через брак інформації, зауважують у міністерстві. Тому Мінреінтеграції закликає долучатися до розшуку усіх небайдужих.

Віднині завдяки платформі «Діти війни» робити це буде простіше. Кожен, хто має будь-яку інформацію, може не лише зателефонувати до НІБ на цілодобову гарячу лінію 16-48, а й залишити її, заповнивши відповідну форму на інформаційній платформі.

Відео дня

Зараз як ніколи потрібно отримувати про них інформацію максимально вичерпно і оперативно, щоб фіксувати, розслідувати злочини і рятувати тих, кого ще можна встигнути врятувати.

«Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут - це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія росії щодня здійснює проти українського народу." - Дарʼя Герасимчук, Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка інформаційної платформи «Діти війни».

Платформа має дві основні функції:

  • інформувати: «Діти війни» – це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи (Національна поліція та Офіс Генпрокурора), а також Національне інформаційне бюро.
  • 2) допомагати розшукувати дітей: «Діти війни» - дозволяє зв'язатися з правоохоронними органами.

Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Інформаційно-аналітичну підтримку команді платформи «Діти війни» надає проєкт Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні»

 

Читайте також: Жителям Тернопільщини радять не розповсюджувати в соцмережах інформацію про зниклих воїнів

Я тебе знайду, брате… Якщо ви втратили зв’язок з рідними під час війни, де і як їх шукати?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up