За життя 27-річного Андрія борються у реанімації. Від ускладнень після кору у нього відмовили нирки

За життя 27-річного Андрія борються у реанімації. Від ускладнень після кору у нього відмовили нирки

У реанімації обласної університетської лікарні рятують життя 27-річного тернополянина Андрія Шморгана. Чоловік у вкрай важкому стані. Рідні та близькі просять усіх небайдужих про допомогу на лікування та молитву.

Раніше чоловік лежав у реанімації міської лікарні швидкої допомоги. Проте у нього наступила поліорганна недостатність, і він потребував гемодіалізу. Тому 17 квітня його перевели у обласну університетську лікарню, повідомив головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

- Цей пацієнт лікувався  у нас амбулаторно упродовж тижня. Він поступив у реанімацію з важкими ускладненнями на фоні перенесених захворювань в дитинстві, - каже лікар. - У нього були проблеми з легенями, вроджені захворювання. Потім протіканя кору ускладнилося пневмонією, і від цього почалася поліорганна недостатність.

Пан Чайківський додає, що зараз кількість хворих на кір зростає. У лікарні багато пацієнтів з ускладненнями у вигляді пневмоній.

Відео дня

27-річний Андрій Шморган - медичний представник мережі аптек, у нього вища фармацевтична освіта. Разом з дружиною виховують чотирирічного синочка. Чоловік захворів у суботу, 6 квітня, розповідає його дружина Катерина.

- У суботу його почало боліти горло, ми звернулися до лікаря, нам сказали, що це вірусне. Він лікувався, - каже вона. - В середу, 10 квітня йому полегшало, температура  спала, але почав трохи кашляти. У четвер з’явилася висипка, ми звернулися в лікарню, де підтвердили кір. У п’ятницю, 12 квітня почав ще більше кашляти та задихатися, його перевели в реанімацію на кисень. В суботу після обіду стало гірше, почав задихатися, не дихав, його перевели на штучну вентиляцію легенів. У понеділок 15 квітня, йому почали відмовляти нирки, у вівтрок вони відмовили і його перевезли в обласну університетську. Недуга прогресувала так швидко, тому що у нього вроджена вада легенів і вони найшвидше уражуються.

Андрій вже два дні підключений до гемодіалізу у реанімації у обласній університетській лікарні.

- Але  результату немає , нирки так і не працюють, згортання крові немає, стан надзвичайно критичний, - каже дружина. - Шансів дуже мало, нам залишається тільки молитися.

Катерина просить про молитву за чоловіка усіх небайдужих тернополян. Вона дуже дякує колегам по роботі Андрія, друзям, однокласникам, родичам, які допомагають та підтримують її.

Нагадаємо, вже третій місяць у реанімації обласної дитячої лікарні лежить в комі чотирирічний Славчик Яворський. У дитини виникли ускладнення після перенесеного кору. Діагноз - коровий енцефаліт. Медики щодня борються за його життя

Довідка

Для матеріальної підтримки Андрія Шморгана можна надсилати кошти на картку дружини Катерини Анатоліївни Шморган: 4149 4991 1202 6966.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (108)
  • Анна Горак

    Господи спаси іоздорови ,якщо буде на те воля
    Твоя.
    Амінь
    .
  • Галина Журавчак

    Допоможи господи
  • Ганна Ковцуняк

    Боже прийди
  • Тетяна Кедюлич

    Дасть бог все буде добре бог поможе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up