Зимові канікули з користю: малі переселенці організовують ярмарки і збирають тисячі для військових (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Зимові канікули з користю: малі переселенці організовують ярмарки і збирають тисячі для військових (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Маленькі переселенці у Тернополі влаштували благодійний ярмарок. Це вже традиційний п’ятий захід на підтримку Збройних сил України. 
  • Продає малеча власноруч створені вироби, а кошти перераховує на благодійні фонди для придбання обладнання та теплих речей.

На вулиці +2 градуси, а вони стоять за маленькими столиками просто неба. На столику розкладені речі, що виробляли власноруч протягом кількох місяців. Це групка дітей, які через повномасштабне вторгнення змушені змінити Харків, Маріуполь, Ізюм, Донецьк, Херсон на Тернопіль. Попри малий вік, вони успішно провели чотири благодійні розпродажі, але на цьому не зупиняються. 

Ми разом переможемо

Зі слів 10-річної Марини з Донеччини, кожен ярмарок як свято. Адже вони знають, що речі продані, а отже можуть зробити внесок у перемогу. 

Відео дня

– Так, ми ось тут на вулиці Слівенська, поблизу книжкового магазину, виносимо столик, розкладаємо свої вироби і продаємо. Все, що ви бачите, ми зробили своїми руками. Може трішки нам хтось допомагав, але більшу частину роботи робили ми. Наприклад, я розмальовувала ці чашечки, створювала ці іграшки на ялинку. Пекли разом печиво. Нам зовсім не холодно, адже ми знаємо, що робимо це для Збройних сил України. Для хлопців, які нас захищають, – розповідає вона.

Розмальовані кухлики, обгортки для паспорта, янголи-охоронці, мішечки-обереги та навіть саморобні проукраїнські годинники – вибір продукції чималий. Більше того, придбати можна і солодощі та трав’яний чай. 

Якщо ви ще не визначилися, в якому стилі зробити новорічну ялинку, то діти з радістю допоможуть вам підібрати іграшки. Є як патріотичні, так і з бавовною. А також для ваших дверей знайдеться різдвяний віночок. 

– Я зробив коврик для мишки та розмальовував чашки. У нас майже все в патріотичному стилі. Ми любимо нашу Україну, ми так хочемо, щоб вона перемогла. Ми зараз продамо товар, а зібрані кошти відправимо в благодійний фонд. Нехай куплять хлопцям зимовий одяг, щоб вони не мерзли. Думаю, таких заходів має бути більше. Ну це ж зрозуміло, що так ми допомагаємо ЗСУ, так ми наближаємо перемогу, про яку всі так мріємо, – каже 10-річний Михайло з Харкова

В єдності наша сила

Ярмарок не випадково проходить саме біля книжкової крамниці на вулиці Слівенська. Адже в будівлі крамниці тернополянка Анна Добрянська відкрила для дітей-переселенців кімнату дружби. Тут вони знайомляться між собою, знайомляться з місцевими та знаходять нових друзів. 

– Ця кімната створювалася з метою знайомства дітей між собою та повернення до живого спілкування. Для мене та і для всіх батьків дуже важливо, аби діти не відчували себе самотніми, аби вони мали хобі, аби мали друзів і підтримку. Зараз як ніколи важливо, аби діти прийшли до тями після тих жахів, що вони бачили у рідних містах. І поступово нам це вдається, – каже власниця книжкового магазину.

Проте пані Анна постійно наголошує, ці ярмарки – заслуга дітей. Якби вони не бажали цього робити і не створювали самостійно вироби, продавати було б нічого.

– Завжди кажу, організатор благодійної ярмарки ні я, ні батьки. Організатори – діти. Колись вони на майстер-класах зробили багато поробок і запропонували продати. Ми погодилися.Коли у них купують, то дуже раді. Кошти ми відправляє на рахунки перевірених благодійних фондів. Але, якщо бачать військових, то хватають солодощі і біжать віддавати. Вони дякують їм за захист, за відважність. Вони бажають скорішої перемоги нашій Україні і завжди просять приходити до них ще, – додає Анна Добрянська. 

Ось так спільними зусиллями, діти зібрали та передали на потреби Збройних сил України понад 60 тисяч гривень. На цьому малеча зупинятися не збирається. Вони переконані, тернополяни обов’язково придбають вироби і коштів стане більше. 

 Читайте також:

Юні тернополяни печуть солодощі та збирають кошти на тепловізор

Готують, вчаться та волонтерять: у Тернополі функціонує кімната дружби для дітей

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач23

    ВИ найкращі маленькі нашІ  УКРАЇНЦІ

    Polina Daineha reply Читач23

    Так! Діти молодці. Щоб всі дорослі такими були, як малеча)

keyboard_arrow_up