Звільнений з полону тернополянин збирає кошти на обладнання для армії

Звільнений з полону тернополянин збирає кошти на обладнання для армії
  • Тернополянин Юрій Панасюк разом з побратимами відкрили збір коштів, аби придбати обладнання та автівки для наших захисників.
  • Мета збору – мільйон гривень.
  • Хлопець закликає читачів «20 хвилин» не проходити повз і допомогти нашим захисникам.

25-річний Юрій Панасюк не з чуток знає про ситуацію на фронті, та як автівки, тепловізори та дрони рятують людські життя. Адже від лютого до травня 2022 року він разом з друзями захищали Україну від ворога. А вже 24 травня 2022 року потрапив у російський полон, де довелося протриматися 10 місяців.

Наразі хлопець проходить лікування, реабілітацію і займається волонтерською діяльністю. Нещодавно разом з побратимами відкрив збір коштів на обладнання для бійців спецпідрозділу «Гвардія наступу».

Потреб чимало…

У спецпідрозділі, для якого збирають кошти є чимало хлопців з різних областей, зокрема: Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів, Запоріжжя, Кропивницький. Але Юрій Панасюк наголошує, кожен захисник як рідний, адже робить все можливе та неможливе, щоб ми жили та спали спокійно.

Відео дня

— Хлопці були на Авдіївському напрямку, зараз їх перевели на Харківщину. Запеклі бої тривають по всій лінії фронту і ми не маємо право здаватися. Ми маємо допомогти тим, хто тримає оборону. Бувають випадки, що автівка послужила на фронті один день і ворожий удар її знищує. Інколи і дронів, тепловізорів вистачає на один день. Але це все техніка, яку реально купити. Головне – життя та здоров’я хлопців, — каже пан Юрій.

За інформацією тернополянина, військові потребують три тепловізори, три біноклі нічного бачення, два термінали для супутникового інтернету, п’ять планшетів та дві автівки.

— Перелік потреб чималий. Але завдяки небайдужим людям ми вже придбали та налаштували для хлопців планшети. Вони допомагають їм розрахувати зони вогневого ураження, проводити розрахункові завдання. Також планшети забезпечують електронною картою місцевості з відображенням власної позиції на GPS та інше, — розповідає Юрій Панасюк. — Автівки використовують для виконання бойових завдань, підвезення важливих речей. Думаю, про тепловізори, Starlink та біноклі вже знають всі.

Потрохи збираємо…

На прохання про допомогу відгукуються не лише місцеві, а й українці, які вже роками проживають за кордоном. Вони там збирають кошти та передають для придбання обладнання.

— Моя бабуся проживає в Італії. Розповіла там знайомим, що треба зібрати 1 000 000 гривень для потреб військових. Потрохи-потрохи і перерахували нам вже кілька тисяч гривень. Також смаколики для хлопців просили відправити, — каже Юрій Панасюк. —  Загалом за кілька днів від початку збору ми вже маємо 39 876 гривень. За ці кошти ми купили планшети.

Наразі головна мета – придбати дві автівки для виконання бойових завдань. Пан Юрій наголошує, машини вже знайшли. Їх придбання та обслуговування обійдеться у 600 000 гривень, з яких мають трохи більше ніж 8 000 гривень.

— Ми просимо всіх небайдужих долучитися і задонатити. Хлопці дуже чекають і сподіваються на нашу допомогу. Ми не можемо їх підвести. Покажімо, що їхні сподівання не є марними. Про кожну копійку ми відзвітуємо. Ті 600000 гривень треба на вчора. Якщо ми зберемо більше коштів, то залишок спрямуємо на закупівлю тепловізорів, біноклів. Потреби завжди були, є і будуть. Головне – донати від людей, — каже пан Юрій.

Якщо ви хочете долучитися до доброї справи, то закидайте гроші на благодійну банку.

Також можете робити репости, розповідати про збір друзям. Від цих автівок та іншого обладнання залежить життя наших військових.

Читайте також:

Коли знайшли прапор — на лобі робили написи. Як 24-річний захисник пережив 10 місяців полону

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Stepan

    А підераси кончені зелені уйобоки дороги ремонтують, бидлота

keyboard_arrow_up