Скільки на Тернопільщині розлучилися та одружилися за рік пандемії (ГРАФІКА)

Скільки на Тернопільщині розлучилися та одружилися за рік пандемії (ГРАФІКА)
  • Уже понад рік в Україні триває карантин. Люди залишаються вдома, аби не наражати себе на небезпеку, менше влаштовують святкування та більше проводять часу зі своїми рідними.
  • Чи стало це причиною зростання кількості розлучень, а можливо, навпаки – пандемія змусила людей більше цінувати свої сім'ї?

Ми порівняли кількість одружень та розлучень в Тернопільській області за останніх шість років. Офіційно статистика є за цей період. А також поцікавилися, як тернополяни влаштовують весілля зараз.

На одне розлучення – десять весіль

Упродовж останніх шести років на Тернопільщині все менше пар хочуть укласти шлюб, про це свідчить статистика відділу ДРАЦС у Тернопільській області. А в 2020 році одружень взагалі було найменше. Порівнюючи з 2019 роком, шлюбів уклали на 20 відсотків менше.

Та є і позитивна новина, адже в 2020 році було найменше і розлучень – 408. Тобто на кожне розлучення припадає десять одружень.

Відео дня

У Європі  ж навпаки. Карантин став однією з причин для розірвання шлюбу багатьох пар.

Так, провідна британська юридична фірма Stewarts зафіксувала збільшення запитів на 122% з липня по жовтень 2020 року, у порівнянні з таким самим періодом 2019 року.

Компанія Charity Citizen's Advice повідомила про зростання запитів в інтернеті про те, як припинити стосунки.

Виходить, шлюби тернополян виявилися міцнішими? 

 

У тернополян зросла сімейна згуртованість

Михайло Козюк, психолог:

У нас система цінностей більш розвинена, аніж в Європі чи Америці. Крім того, у нас релігійні вірування сильно впливають на цінність шлюбу.

А щодо кількості розлучень, після того, як люди змінили свій устрій життя, вони змінили свою систему цінностей. Їх думки та емоції були сконцентровані на тому, як вижити та не заразити ближнього. За рахунок того, що люди почали проводити більше часу разом зі своїми близькими людьми, вони вийшли зі своєї зони комфорту, стали більше розмовляти, цікавитися їх життям та знаходити більше часу на збереження сімейних цінностей. Тобто сімейна згуртованість зросла.

А щодо меншої кількості одружень, то у зв’язку з карантинними заходами, багато установ та закладів були тривалий час зачинені. До того ж молодята, як правило, хочуть відсвяткувати весілля у більшому колі людей, а карантин змусив відкладати цю дату.

Весілля – дорога річ. У людей спрацьовує інстинкт самозбереження, адже в час пандемії не можна бути абсолютно впевненим у своєму здоров’ї чи тому, що вони не втратять роботу, і певний запас грошей буде завжди доречний.

 

З’явився новий тренд – «зелені весілля»

Оксана Дябло, шеф-редактор весільного порталу:

Звісно, весілля роблять рідше, аніж в 2019 році. Багато святкувань перенесли саме на 2021 рік. А от щодо формату, то вони стали більш камерними і з’явився тренд влаштовувати їх на відкритому повітрі, на подвір'ї якихось садиб чи помешкань.

Люди вже не бояться влаштовувати «зелені весілля», тобто десь на природі. У нас звикли до бенкетів у ресторанах, а цей формат набуває популярності.

Також проводять весілля онлайн, але таких випадків я пам’ятаю небагато. Та й немає тих емоцій, що й на традиційному весіллі.

Не скажу, що в 2020 році люди почали економити на весіллі. Кожен платив відповідно до своїх можливостей. Були навіть такі весілля, де виступали українські зірки.

А ви чи ваші знайомі одружувалися в 2020 році? Яким було весілля? Діліться в коментарях.

 

Читайте також:

Скасувати, розірвати чи визнати неважним: що робити з церковним шлюбом, якщо дороги подружжя розійшлись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up