Яка вартість проїзду в транспорті Тернополя та інших обласних центрах? Ми порівняли (ГРАФІКА)

Яка вартість проїзду в  транспорті Тернополя та інших обласних центрах? Ми порівняли (ГРАФІКА)
  • Станом на 12 вересня, проїзд у громадському транспорті Тернополя становить шість гривень у тролейбусах і сім гривень у автобусах та маршрутках.
  • Якщо порівнювати з іншими обласними центрами, це далеко не найвища ціна, хоча є і такі міста, де за проїзд платять чотири гривні.
  • Але ми вже чули про наміри перевізників підвищити вартість проїзду до 10 та 12 гривень. Що про це думаєте? Пишіть у коментарях. 

Востаннє тарифи за проїзд у Тернополі, нагадаємо, змінювали у 2018 році. Тоді городяни вийшли на акції протесту, а вся країна спостерігала за «Транспортним майданом».  На знак протесту через підняття ціни проїзду тернополяни ходили пішки, а щонеділі на Театральному майдані збирали віче.

Ситуація загострюється і через зиму, і через ймовірний осінній локдаун, кажуть тернопільські перевізники. Тому очікують рішення збільшення вартості проїзду у громадському транспорті Тернополя. Детальніше про це читайте за посиланням:

Хочуть від 10 до 12 грн за проїзд – чому? Ми запитали у перевізників, чи буде комфорт за ці гроші.

Відео дня

Де ще планують підняти тариф?

До слова, Тернопіль, не єдине місто, у якому планують збільшувати тариф на проїзд в громадському транспорті. Наприклад, у Чернігові відповідний проєкт вже оприлюднили на сайті міськради. Базову вартість проїзду планують встановити на рівні восьми гривень для маршруток та тролейбусів. При тому, що зараз ціна становить п’ять та шість гривень відповідно.

Проєкт рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Сум невдовзі оприлюднять на сайті Сумської міськради. Місцеві перевізники підрахували, що вартість проїзду повинна становити від 10 до 13 гривень. Наразі вартість проїзду в цьому обласному центрі становить чотири гривні для тролейбусів та сім гривень для маршруток.

На сайті міськради Луцька вже опублікували законопроєкт про зростання вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідно до законопроєкту ціна може зрости до восьми гривень. Наразі ж вона становить чотири гривні для тролейбусів та шість для автобусів.

Ще низка міст вже підняли вартість проїзду у громадському транспорті в 2021 році.

Скільки платять жителі обласних центрів

Ми порівняли вартість проїзду в громадському транспорті у Тернополі та інших обласних центрах. Зауважимо, що в графіці ми вказали вартість проїзду для мешканців без урахування пільг, купівлі проїзного на місяць, проїзду за студентським квитком тощо. Усі дані станом на 10 вересня.

Серед всіх обласних центрів Західної України у Тернополі вартість проїзду є середньою. Поки найдешевше подорожувати громадським транспортом в Луцьку. Хмельницькі та рівненські автобуси на гривню дорожчі, аніж тернопільські. А у Львові їздити найдорожче – десять гривень.

 

В Ужгороді вартість проїзду в автобусах та маршрутках така ж, як і в Тернополі – сім гривень. А от тролейбусів у цьому місті немає.

Якщо ж брати по всій Україні, то більше за тернополян в тролейбусах платять тільки жителі Рівного, Вінниці, Києва, Маріуполя. А от за проїзд в маршрутках та автобусах більше платять чи не в половині обласних центрів. Найбільше у Львові, Києві та Харкові – десять гривень.

А як вважаєте ви, чи потрібно в Тернополі підвищувати вартість проїзду в громадському транспорті, які умови при цьому повинні забезпечити перевізники? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Роман Гудзовський

    Платити за жовті консервні маршрутки 12 грн?? НУ НЕ ЗНАЮ,цеж вони мають бути Залатані,капітально відремонтовані,чистенькі.У тролейбусах хоть проводиться кап ремонт,та митя електротранспорту присутнє.У салоні чисто, та є привітний кондуктор.    Можливо нехай краще Вони подумають за якість транспорту,а тоді нехай розкидаються ТАРИФАМИ ЗА ПРОЇЗД!!!!!!!!!!

    ЛАЙК ЯКЩО ЗГІДНИЙ))
  • Vladimir Mirtony

    Чому малі?  А за що плати більше? Шофер за день заробляє від 800-1300грн. Плюс віддає план. Хібаш це мало?
  • Oleh Stavnychyl

    В Тернополі самі най дорощі ціни на усе напроїзд на прожиття на авто ринок продуктів такі ціна виставляє дешевше до Польщі поїхати і скупитись пора  задуматись чи потрібна та свобода при владі броківкою фонтанами скверами сім'ю не на гудуєш час прийшов гнати їх
  • Gogots Oksana

    А що,хіба у людей стало більше прибутку?
    Тільки читаємо кожен раз про підняття цін ,може потрібно задуматися,а чи може людина з середніми доходами це подолати?
    За що вони мають жити?

keyboard_arrow_up