Біля Тернополя буде містечко АТОвців: бійці отримали земельні ділянки в полі

Біля Тернополя буде містечко АТОвців: бійці отримали земельні ділянки в полі

Ще 23 учасники АТО отримали земельні ділянки  по 0, 06 га у напрямку автодороги Львів-Тернопіль, в кількох кілометрах від Тернополя. Поки що на цій землі лише хащі, але бійці тішаться і цьому, і вже уявляють, які будинки збудуть.

Накази вручив голова обладміністрації Степан Барна. Він каже, що в Тернопільській області виділили понад 4 800 земельних ділянок учасникам антитерористичної операції – це один з найкращих показників в Україні.

 Біля Тернополя  на даному масиві у власність учасникам АТО та родинам загиблих військовослужбовців передбачено близько 700 ділянок. Тобто, це буде таке собі містечко АТОвців та їх сімей.

 - Я, як матір двох неповнолітніх дітей, знаю, що мої діти матимуть хай невеличкий, але свій клаптик землі, - каже зв’язківець військової частини В1428  Уляна Чепіль. - Але я не сподівалась, що так близько до Тернополя. Вже уявляю, що тут  колись буде квітучий сад, бігатимуть діточки. Дуже хочу, щоб ця війна найшвидше закінчилася і на нашій землі запанував мир та спокій. Я вже 15-й рік служу в ЗСУ, хоча спочатку була вчителем української мови та літератури. Я Гусятинського району, маю діток 7 та 13 років, які мною дуже пишаються. Але, звичайно, часто просять мене лишитись вдома. Я пробую їм пояснити, що вже не бачу себе десь інакше. Там розумієш, хто є хто, всі справжні, і слово бойовий побратим - це не пустий звук. Але я розумію, що не всі будуть там. Достатньо, щоб кожен починав зміни на краще з себе. 

Відео дня

Найбільше тішить учасників АТО, що їхніми сусідами стануть бойові побратими. До того ж, ніхто їх так не підтримає, як вони один одного. 

Учасник антитерористичної операції Петро Андрухів, який сьогодні отримав земельну ділянку, вирішив піти воювати, коли дізнався про вагітність дружини, адже вважає, що діти мають зростати у мирній країні.

- Сусідів знаю добре – це мої бойові побратими, з якими разом  пліч-о-пліч багато пройшли. Думаю, сваритися не будемо, - каже чоловік. - Та і які сварки, коли вони вже як рідні -  їли в прямому сенсі з одної миски, підтримували один одного. Місцина гарна, помаленько будемо освоюватися. Але повністю господарем я відчую себе, коли закінчиться війна. 

Коментарі (8)
  • Anonymous

    цікаво, скільки серед них чинуш затесалось?
  • Арнольд

    це правильно, що будуть атовці жити окремо. не в плані тому, що їх тре їзолювати. а через те, що вони один одного зрозуміють

    валерія reply Арнольд

    вивезти всіх в бандерштат
  • Діонісій

    то мабуть опечатка 600 соток кожному, по 6 гектарів ?
  • 111

    по 600 соток???

    Діонісій reply 111

    рахувати вмієш теж :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up