Мешканці Маріуполя привезли виставку про біль свого міста

Мешканці Маріуполя привезли виставку про біль свого міста

Виставку «Маріуполь на межі» відкрили в Тернопільському краєзнавчому музеї у вівторок, 17 травня.

Свої роботи представили художниці з Маріуполя Олена Українцева та Ганна Торкаєнко, які намагались в них передати душу свого міста.

Виставка складається не лише з картин, а й речей, фотографій, унікальних арт-об’єктів про життя прифронтового міста. Зокрема, куртка бійця «Азова», картина-ікона «Маріупольська Мадонна» на двох різних полотнах - це символізує розділення поглядів у місті, інсталяція у вигляді дитячих рук з осколками снарядів.

Previous Next

Відео дня

- Найбільше мене зачепила доля будівлі міського управління поліції Маріуполя, - розповідає Ганна Торкаєнко. - Споруди для мене як живі - вони можуть народжуватися, вмирати та воскресати. Події 2014 року "вбили" міське управління поліції Маріуполяі - воно не підлягає відновленню, як і життя багатьох жителів мого міста. Хочеться у картинах зберегти те, що залишилось - таке потрібно пам’ятати.

До речі, вугільні портети бійців спеціально створювались в двох екземплярах - один з них на виставці, а інший подарований бійцю.

Previous Next

- Зараз в місті більш-иенш спокійно, але війна все рівно витає у повітрі, - говорить Олена Українцева. - В Тернополі, як і в Маріуполі є пляж. Уявіть собі картину - кожних декілька метрів таблички "Обережно, міни", колючі дроти, рови, а поряд місцеві з дітками купаються. Ми зробили скриню оформлену листівками, які роздають діткам - "Так, вибухне. Так, покалічить чи вб’є. І друзів також". Хочеться, щоб страх, який ми відчули два роки тому, залишився лише на картинах.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up