"Пташиний" ринок на "БАМі" закрили під забудову

"Пташиний" ринок на "БАМі" закрили під забудову
  • Ринок на вул. Лепкого, який в народі іменують “Собачим” чи “Пташиним”, закрили.
  • Мешканці обурюються, що прикриваючись реконструкцією тут зведуть чергову багатоповерхівку.
  • Керівництво ринку підготовує територію - валять старі будівлі, зрубують дерева, але що будуватимуть там поки не знають. Будівництво є, а документів нема.

Підприємці вранці 23 січня не змогли потрапити на ринок на вулиці Лепкого, оскільки керівництво ринку без попередження закрило вхід. Документів на забудову людям не показали. Людей впустили тільки після приїзду поліції.

- З початку січня нам відключили світло, воду, закрили туалет і сказали, що готують цю землю до продажу, - каже підприємець Ігор Сусла. - Документів нам так і не надали, все на словах. Нам не згодні віддати під ринок навіть частину тої землі. Сьогодні взагалі закрили ворота. Торгую тут більше 20 років, сплачую податки. Керівництво ринку примусово перестало брати в нас орендну плату ще минулого року - ми ж хочемо платити і торгувати далі, але нам не дають. Цей ринок тут ще з часів заснування міркорайону. Нам нема куди піти - хіба ставати при дорозі і робити черговий стихійний ринок.

Мешканці сусідніх будинків  зібрали понад 300 підписів, щоб залишити ринок. Нагадаємо, "20 хвилин" запитали тернополян чи потрібен ринок на вулиці Лепкого.

Відео дня

- Тут буде  проведена забудова, імовірно будівництво багатоквартирного будинку, - каже Сергій Лупак. - Я ще літом звертався в міську раду чи були видані документи на зміну цільового призначення, бо тут не можна нічого робити, поки не будуть зняті містобудівні обмеження. Земля видана ринку для обслуговування ринкової інфраструктури. Потроху людей звідси почали "виживати". Мікрорайон залишився без ринку - хто буде їхати з "БАМу" в Центр, щоб купити кілограм помідорів? Почали збирати підписи за збереження ринку, але чи людей почують?

Previous Next

Колишній завідувач колишнього філіалу ринку Роман Скобов’як на запитання, що буде на місці ринку після реконструкції, однозначно відповісти не зміг. Тим не менше, ділянку активно готують до будівництва - ріжуть дерева, демонтують павільйони.

- Технічна документація лише на стадії розробки, тому точно сказати, що тут буде я не можу, - зазначає Роман Скобов’як. - Ринку як такого, наскільки я володію інформацією, не буде. Але торгові точки на першому поверсі мають бути. Буде щось сучасне, красиве - того "шанхаю" в місті вже не буде. Ці павільйони ще з 80-х років, вони відслужили свій термін експлуатації. Ще з вересня підприємців попередили, що буде реконструкція. Які документи їм показувати, якщо все тільки на стадії розробки? Обіцянки давати? Їм дали доторгувати, розпродати товар. А вони позакуповували товар перед святами і обурюються. Вони навіть оренди не платять. 

Коментарі (11)
  • Іра

    шо тут думати!?- Креатор там будувати буде і до ворожки не ходи) живу не далеко,але НІКОЛИ не йшла на той ринок,це навіть ринком назвати важко-там якийсь бомжатнік, там все дорожче ніж в магазинах і дорожче ніж на центральному ринку. Це не ринок-це якась розруха! Одним словом я не проти що його знесли!
  • Олена Ковальчук

    А людям  куда кіоски переносити і куда їм діватися посеред зими?Документів на забудову  так ніхто  і не показав!То може влада землю надасть чи тільки все для своїх особо прибліжонних?Директор не хотів спілкуватися з людьми і журналістами з газети!
  • Олена Ковальчук

    Та банда з міськради все не наїсться ще і до них черга дойде!
  • Anonymous

    песика дійсно шкода ... може би забрав хтось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up