Винний у трагедії батальйону "Збруч" вже затриманий

Винний у трагедії батальйону "Збруч" вже затриманий
Ніяких гранат і складу з боєприпасами під час пожежі в польовому таборі на Херсонщині не було, запевняє керівництво батальйону "Збруч".

 - У хлопців біля себе були боєкомплекти - а це 40 патронів на людину, - каже командир батальйону "Збруч" Ігор Ларін. - Так, патрони під час пожежі і справді вибухали. Але розмови про гранати - це суцільна маячня.

Також немає жодних зниклих безвісти.

  - Під час пожежі в таборі знаходилися 37 солдатів, - зазначає пан Ларін. - З них шестеро загинули, ще десять перебувають в шпиталях та лікарнях. Один боєць у стабільно важкому стані. Всі решта є живі та здорові.

Відео дня

Причину пожежі наразі встановлює слідство, однак представники батальйону розповідають, що за 20 хвилин до загоряння в таборі іншого батальйону, з якими "Збруч" мінялися місцями дислокації, виник конфлікт.

 - Один боєць із іншого батальойну просто почав наставляти на нас автомат, - розповідає боєць батальйону Роман. - Зброю  у нього відібрали їхні ж хлопці, однак через декілька хвилин він вибіг вже з іншим автоматом. І вистрілив, щоправда, обійшлося без поранених.

Той постріл врятував багатьох хлопців, бо від нього вони прокинулися, кажуть військовослужбовці.

 - Десь тоді ж почалася пожежа, - розповідає пан Ларін.  - Загорілася палатка іншого батальйону, однак вогонь дуже швидко перекинувся і на наші. Брезент  - легкозаймистий матеріал, тому вже за декілька хвилин в палатках було повно їдкого диму.

Намет, який загорівся першим, був одразу ж навпроти виходу з польового табору, тому вибратися хлопцям було важко.

 - Через сильну задимленість важко було знайти вихід, а світло в палатках пропало за хвилину після загорання, - зазначає пан Ларін. - Окрім того, від диму люди вже за три-чотири хвилини втрачали свідомість. Один боєць загинув лише тому, що повернувся  в палатку за зброєю і там задихнувся.

Керівництво батальйону закликає не поширювати пліток і дочекатися висновків експертів. Винного вже затримали - це боєць іншого батальойну. Якого саме, в "Збручі" не зазанчають з питань етики.

 - Не хочемо, щоб про цілий батальйон судили через одну не зовсім адекватну людину, - додає пан Ларін. - Нехай в усьому розбирається слідство.

Окрім того, батальйон "Збруч" просить допомогти їм зі спорядженням, оскільки дуже багато речей згоріло в пожежі.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 1 лютого на Херсонщині. 

Довідка:

Батальйону потрібні:

 - електрогенератори та бензопили,

 - форма,

 - бронежилети,

  -засоби зв'язку,

 - наплічники,

 - балаклави та рукавиці.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Ага,кажете батальйону Збруч треба допомогти із спорядженням,а наступне питання куди відправляти,якщо майже увесь склад хлопців батальйону зібрали і везуть не зрозуміло куди!!!??
  • Анонім

    М-да.. Всё внутри переворачивается после прочитаных коментов. Граждане интернет пространства, ну и скудный же у вас умишко!. "А я думаю.., далеко ми зайдемо... " На кой ляд писать такой высер? В очередной раз убеждаюсь в том что СМИ - оружие массового промывания мозгов. Оля, какая у Вас информационная база, логическим заключением которой следует такое громогласное заключение о вине именно комбата? Произошедшее действительно большая трагедия. Мне искренне жаль тех парней, которые погибли за правое дело. Но в конкретном случае это следствие, причиной которому есть стечение многоих факторов. Почему так происходит? Почему солдат, сержант, офицер, который принял присягу, осознавая всю ответственность возложеных на него обязательств берёт в руки стакан и упивается до потери сознания? Где мера ответственности?   Почему госслужащий, предприниматель разворовывает госимущество, которое могло бы помочь надлежащим образом обеспечить солдата материальной составляющей, тем самым дав стимул защищать своё государство? Почему идёт война в конце концов? Вопросов миллиард...

    Я рад что знаю Игоря Васильевича лично, и горжусь этим. Он человек офицерской чести и пример справедливости. Любой человек ошибается, но заявления подобного рода (со стороны коментописателей) - абсолютная бестолковая клевета. Революция в стране началась полтора года назад, но пока каждый не проведёт собственную внутри себя самого, не станет жить нравственно, Украина как государство никогда не состоится!!

    Личная просьба к людям, коментирующим новости - не мусорьте своими мыслями! Пишите разумно, и обосновано, учитесь фильтровать информацию! Себя вы уже опозорили, так не позорьте свою страну!

    оля reply Анонім

    Де був комбат в момент трагедії, чому в приміщенні де жили солдати не було запасного входу-виходу? Хто мав про це подбати, хто відповідав за елементарні правила техніки безпеки?

    Анонім reply оля

    Исходя из Вашых доводов следует, что ВЕСЬ личный состав батальйона постоянно дислоцируется в одном месте и следит друг за другом; У комбата есть способность одновременно физически находиться за спиной каждого солдата, и следить за тем, чтобы он пользовался своей головой по назначению (спрашивается зачем тогда нужна эта голова и собственно уставные порядки, которые он ОБЯЗАН знать?); "Хто мав подбати" про что? Про то, чтобы сегодня выдолбить и вымуровать ещё одну дверь хоть в каком ни есть но помещении? а завтра передислоцироваться в новые условия? или про то чтобы надлежашим образом согласовано с местными органами управления обустроить казарменное положение батальйона? Дак Вы сами можете убедиться что материальная ситуация плачевная, и приходится работать ни с чем (Огромное спасибо волонтёрам, благодаря которым хоть как то возможно существовать).  Ну а соблюдение техники безопастности - плестнуть бензин в буржуйку!!!, деиствительно и почему же за спиной в этот момент не было командира.

    Я снова как и в предыдущем коментарии подвожу Вас к тому, что это всё дело ответственности каждого! Любое дело, а оружие в особенности, не терпит небрежного отношения. Ты солдат и должен понимать что это не детский сад. Такое понятие как дискомфорт для военнослужашего неприемлимо, но опять таки всему есть своя мера.
  • Иван Шишкин

    Ларін -ваш отец Юрій Ларін???Знаю настоящего офіцера Ларіна Юрія(когда кодло недоумків спробовало тільки відкрити рота що до літака,на пр-ті Бендери,тоді Ларін пояснив дебілам,що він з ними зробить,пропало бажання в покидьків)да далеко ми зайдемо з командирами тіпа ВИ!!!!
  • оля

    А я думаю, що винний у трагедії батальйону "Збруч" - Ларін. І він в першу чергу повинен відповісти за це.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up