Рекорд Тернопільщини: 13-річний Віталій Дадерко віджався на цвяхах 80 разів

Рекорд Тернопільщини: 13-річний Віталій Дадерко віджався на цвяхах 80 разів
  • Віталій Дадерко - 13-річний діючий рекордсмен та чемпіон України з важкої атлетики.
  • Нещодавно хлопець встановив рекорд Тернопільщини із найбільшої кількості віджимань від підлоги з опорою на цвяхи.
  • Хлопець, тримаючись руками за 10-ти сантиметрові цвяхи, віджався 80 разів

13-річний Віталій Дадерко живе у місті Хоростків. Хлопець навчається у восьмому класі Хоростківської школи №2. Каже, що навчанню багато часу не приділяє, вчить лише те, що йому до вподоби. Віталію подобаються деякі точні науки та фізкультура.

-Я планую в житті розвиватись, як спортсмен, здобувати визнання на всесвітньому рівні, тому приділяю весь вільний час саме спорту, - розповідає хлопець.

Віталій вихованець Хоростківської ДЮСШ ім. Миколи Підодвірного. Там він вже п’ять років займається важкою атлетикою. Хлопець записався на важку атлетику, бо саме цей вид спорту найбільше розвинений у Хоросткові, є професійний тренер. Але, зараз, каже Віталій, що не може уявити себе в іншому виді спорту.

Відео дня

-Важка атлетика - це дуже трудолюбивий спорт, потрібно багато тренуватись та старатися, щоб результати були гідними, - розповідає школяр. - Я тренуюсь чотири рази в тиждень у залі по декілька годин, але домашні тренування щоденні.

Школяр не знає куди буде вступати після завершення школи, але його діяльність точно буде пов’язана зі спортом.

-Я мрію жити без турбот, заробляти багато грошей на бажаній роботі, яка буде приносити лише втіху, - розповідає Віталій. – Коли, виросту, то мрію фінансово допомагати своїй сім’ї.

Другий рік поспіль чемпіон України

Хлопець цьогоріч здобув звання дворазового чемпіона України з важкої атлетики. Минулоріч Віталій здобув перемогу у ваговій категорії 34 кг. Зізнається, що конкуренція була гідною.

-Минулого року я не вірив, що здобуду перемогу, їхав на чемпіонат аби лише спробувати свої сили, без особливих надій, - розповідає спортсмен. - А цього року їхав виключно за перемогою.

У 2017 році на чемпіонаті України талановитий хлопець ще й встановив рекорд України - 51 кілограмів у поштовху. Цього року рекорд хлопця ніхто не побив, тому хлопець залишається діючим рекордсменом.

Також цьогоріч у місті Славутич, що на Київщині, 12 вересня відбувся Чемпіонат України 2018з важкої атлетики. Серед юнаків до 13 років Віталій підтвердив своє звання чемпіона. У ривку спортсмен підкорив вагу 113 кілограмів.

- Для мене спорт - це все, я щодня тренуюсь, вдосконалюю свої фізичні навики, і мрію стати майстром спорту з важкої атлетики, - каже Віталій.

Встановив рекорд Тернопільщини

Хлопець встановив рекорд Тернопільщини 8 жовтня із найбільшої кількості віджимань від підлоги з опорою на цвяхи. Хлопець, тримаючись руками за 10-ти сантиметрові цвяхи, віджався 80 разів.

Каже, що він давно мріяв встановити рекорд, щодня тренувався, а коли досягнув бажаного, то не міг натішитись своїй маленькій перемозі.

-Віджиматись на цвяхах важко, звісно, у руки вони дуже тиснуть, - каже рекордсмен. – Але, з постійними тренуваннями стає все легше віджиматись.

Спочатку хлопець просто багато разів віджимався від підлоги, а потім вирішив спробувати на цвяхах. Розповідає, що виходило йому не відразу, бо не вдавалось втримати рівновагу. До встановлення рекорду щоденно тренувався близько місяця.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up