14-річний тернополянин Скочипець Назарій складає кубик Рубіка за декілька секунд

14-річний тернополянин Скочипець Назарій складає кубик Рубіка за декілька секунд

14-річний тернополянин Скочипець Назарій переміг на обласних змаганнях зі швидкісного складанню кубика Рубіка "Speedcubing", що відбувались 22-23 вересня у Тернополі. Хлопець склав головоломку лише за 13 секунд.

Після уроків дев’ятикласник Назар займається швидкісним складанням головоломок.

Хлопець займається цим видом спорту лише півроку, але вже неодноразово перемагав у місцевих змаганнях. Цього разу хлопець спробував себе у обласних змаганнях, де також відстояв звання найрозумнішого. У змаганнях зі швидкісного складанню кубика Рубіка "Speedcubing", що тривали у Центрі науки Тернополя, він брав участь у двох категоріях, але переміг лише у одній.

  - Я склав кубик 4*4*4 за одну хвилину, - каже школяр. – І зайняв перше місце, а от в категорії 3*3*3 зайняв друге місце.

Відео дня

Я не засмутився, що не переміг в обох категоріях, це навпаки дало мені стимул вдосконалюватися. 

  - Мені подобається суперницький дух у змаганнях, особливо, коли гідні суперники, - розповідає Назар. - На цих змаганнях у мене було багато конкурентів, дехто з них багато років займається цих видом спорту, але я радий, що мені вдалося перемогти, принаймі в одній категорії.

Назар навчається у 14 школі Тернополя, каже, що багато часу приділяє навчанню, бо планує вступати після дев’ятого класу. Бажану професію він ще не вибрав, але це однозначно буде щось пов’язане з математикою, бо це його улюблений предмет у школі. Гуманітарні науки це не для мене, каже хлопець.

Тренується щодня

  - Це складна, хоча на перший погляд, дуже проста головоломка, відома кожному з дитинства, - розповідає школяр. - Складання кубік Рубіка здатне розвинути логічне та математичне мислення.

Я тренуюсь щодня, щоб досягти бажаних результатів.

Проблема новачків в тому, що вони думають, що варто лише вивчити алгоритм, і ти вже все вмієш. Але це зовсім не так, каже Назар.

  -  Секрет успіху в постійній практиці, - розповідає

Я хочу взяти участь в всесвітніх змаганнях  з швидкісного складання кубік Рубіка, каже Назар.

   - Після того, як я почав займатися швидкубінгом у мене покращилась пам’ять, з’явилася зосередженість, та головне - я знайшов справу, якій я можу приділяти увесь вільний час.

Зазначимо, що всесвітній рекорд з швидкісного складання кубік Рубіка- 4,69 секунди. Цей рекорд належить американському підлітку Патріку Понсу.

В Україні рекорд належить Івану Виннику, який зібрав кубик Рубіка за 7, 24 секунди.

Навчає друзів складати кубик Рубіка

Після того, як Назар почав займатися швидкісним складанням кубік Рубіка усі його друзі також захопилися цією головоломкою.

  - Я показую їм алгоритми, пояснюю логіку головоломки, - каже хлопець. - Мені подобається пояснювати іншим, як можна розвивати логічне рішення за допомогою цієї, на перший погляд,іграшки.

Відтепер у мене пів-школи складає кубік Рубіка, розказує хлопець.

Мені приємно, що такий не сильно поширений вид спорту, як швидкісне складання кубік Рубіка, стає все більш популярним серед молоді.

Організатори обласних змагань у Тернополі зазначають, що на змагання до них реєструвалися, як дорослі, так і діти. І з кожним роком популярність до цього виду спорту збільшується.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up