9-річний Юрій Потурай планує відкрити власний ресторан

9-річний Юрій Потурай планує відкрити власний ресторан

9-річний Юрій Потурай робить іграшки з термомозаїки, виготовляє макети з дерева та випікає різні солодощі для рідних. Коли виросте, хлопчик мріє відкрити власний ресторан.

Юрі Потурай дев’ять років, хлопчик житель села Великі Бірки. У школі він навчається майже на відмінно, каже, що любить вчити математику та природознавство. А після уроків Юра обожнює робить щось власноруч.

Виготовляє іграшки власноруч

Після уроків він любить складати іграшки з термомозаїки. Розповідає, що термомозаїку йому подарував Святий Миколай. Термомозаїки - це заготовки, які схожі на маленькі кольорові трубочки і планшетки-дощечки для зборки картинки. Кольорові трубочки за розміром нагадують досить великі намистини, які потрібно нанизувати на штирі планшетки в будь-якому порядку, створюючи малюнок. Після того, як малюнок створений, досить легко пропрасувати зібрану на планшетці термомозаїку через термобумагу або кальку гарячою праскою і зняти заготовку.

 - Я зробив вже так багато іграшок, що й не порахувати. На виготовлення однієї іграшки йде приблизно п’ять хвилин, - розповідає хлопчик. - А найбільше мені подобається робити іграшки на ялинку.

Відео дня

Юра розповідає, що цьогоріч майже вся ялинка прикрашена його іграшками.

Також Юра відвідує гурток “Юного техніка”, де він вирізає вироби з дерева.

 - Спочатку мені було важко вирізати з дерева, не все вдавалось, - каже Юра. - Але зараз я можу робити різноманітні фігурки. Мені дуже подобається це заняття, бо в кінцевому результаті виходять неймовірні фігурки. Звісно, мені потрібно ще багато вчитись. А тільки нещодавно почав цим займатись, але я буду продовжувати вдосконалюватись. Нещодавно на гуртку ми робили “Ялинку добра” з дерева. Вона була прикрашена іграшками з фетру, у вигляді сонечка із сердечком.

Також хлопчик розповідає, що на гуртку він знайшов багато друзів. У вільний час він з друзями любить активно відпочивати.

 - Взимку я люблю кататись на санках, а влітки на велосипеді, - каже Юра. - Взагалі, я не можу сидіти на місці, і нічого не робити.

Має хист до кулінарії

Юра шукає рецепти в інтернеті та випікає домашні медові пряники. Каже, що він часто готує, але найбільше йому подобається випікати різноманітні солодощі.

 - Я дивлюсь різні відео, шукаю рецепти, а потім випікаю власноруч, - розповідає Юра. - Інколи готувати мені допомагає мама. Але зазвичай я роблю все сам, а потім даю рідним та друзям коштувати. Всім дуже подобаються мої медові пряники, бо я їх роблю від щирого серця.

Коли виросте, Юра мріє стати кондитером. Каже, що всі йому говорять, що у нього хист до кулінарії.

 - Найбільше мені подобається випікати медові пряники, бо вони дуже смачні та їх неважко робити, - пояснює хлопчик. - А нещодавно у книжці знайшов рецепт торта, і я буду пробувати його пекти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up