Аби подзвонити дружині, йшов 2-3 кілометри під обстрілами, шукаючи зв'язок

Аби подзвонити дружині, йшов 2-3 кілометри під обстрілами, шукаючи зв'язок
  • Боєць 105 бригади Анатолій з позивним Наф прийшов до військкомату разом з чотирма друзями дитинства.  І довго потім не казав дружині, що перебуває в зоні бойових дій.
  • «З жовтня 2022 по кінець березня 2023 ми захищали Куп’янський напрямок. Там ми відчули війну сповна. Було все…. Але згадувати мені не хочеться», каже воїн.

 

«У день повномасштабного вторгнення я просто зрозумів, потрібно йти захищати Батьківщину. Вважаю, що так мав би зробити кожен», — поділився доброволець 83 батальйону бригади територіальної оборони Анатолій з позивним Наф.

Історію бійця, з яким спілкувалась  Любов Атласюк, опублікував пресофіцер 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ Юрій Кульпа.

На війну — разом з друзями дитинства

У війську Анатолій з 27 лютого 2022 року. До служби займався дизайном та виготовленням меблів.

Відео дня

— У ТЦК та СП нас пішло п’ятеро – друзі з дитинства, — поділився Наф. — Ми всі потрапили в один взвод, в одне відділення. Вже з 12 квітня виконували бойові завдання на Харківщині, в районі Барвінкового. Там під багатогодинними обстрілами, прильотами та фосфорними бомбами ми вчились користуватись зброєю та постійно копали окопи.

«Був час, що порівнювали себе з байбаками, бо ми теж нескінченно рили та коли перепочивали, то їли. Називали себе – «Бойовими хом’яками», — пригадує, сміючись.

— Дружині я довго не розповідав, що знаходжусь у зоні бойових дій, — поділився Анатолій. — Казав, що я на блокпостах у спокійніших областях. А насправді часто, щоб їй подзвонити і сказати: «У мене все добре. Як ти?», — я йшов 2-3 кілометри під обстрілами, шукаючи зв'язок…

Виходи на «нуль» і вщент розбомблені села

Пізніше батальйон отримав бойове розпорядження вирушити на Донеччину. Там вже були і виходи на «нуль», вщент розбомблені села, запах мертвих москалів…

— Перша відпустка додому була більше, ніж за пів року, — розповідає солдат. З жовтня 2022 по кінець березня 2023 ми захищали Куп’янський напрямок. Там ми відчули війну сповна. Було все…. Але згадувати мені не хочеться…

«Я – оптиміст. Впевнений, що дух, наполегливість і національне єднання українців, не лише принесе перемогу, а й стане фундаментом для відбудови міст та економіки», — переконаний наш захисник.

 

Читайте також: 

«Що б не робили – завжди поруч, і навіть на війні»: історія братів-артилеристів, які воюють на фронті

«Тут все всіяно смертю», – рятувальник Олександр Дворецький розміновує Херсонщину

Не дам ворогу диктувати свої умови: історія молодого лікаря тернопільської бригади

Я у своїх хлопцях впевнений на всі 100 відсотків: історія командира взводу саперів на псевдо «Волонтер»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viorika Danilova

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up