Більшість звернень — це сімейні негаразди: дільничний офіцер поліції Маріанна Масик

Більшість звернень — це сімейні негаразди: дільничний офіцер поліції Маріанна Масик
  • Охорона громадського порядку, профілактика правопорушень, взаємодія з місцевою владою та громадянами і цілодобова готовність прийти на допомогу – такими є щоденні обов’язки дільничного офіцера поліції Тернопільського районного управління поліції Маріанни Масик.
  • 18 червня в Україні відзначають День дільничного офіцера поліції

Історію дільничної розповіли в поліції Тернопільської області.

Поліцейська розповідає, що з дитинства мріяла одягнути форму та допомагати людям. Свою кар’єру в правоохоронних органах Маріанна розпочала в 2013 році. Тоді вона обіймала посаду в державній службі охорони. Жінка працювала за пультом охорони й саме вона направляла наряди поліції, які першими приїздили на місце події.

Згодом жінка вирішила, що хоче більше допомагати людям та поповнила лави поліцейських. В 2021 році вона пройшла конкурсний відбір на посаду дільничного та прийняла присягу на вірність українському народові.

Відео дня

Потрібно знайти підхід

«Щоб бути професіоналом своєї справи, треба мати не тільки вищу освіту, а й такі якості як чесність, порядність, комунікабельність», — переконана поліцейська.

На території обслуговування, де працює Маріанна проживає близько 12 000 осіб.

«Крім злочинів, адмінправопорушень, які фіксує на території обслуговування, більшість звернень громадян — це сімейні негаразди, — розповідає Маріанна. — Завжди потрібно знайти підхід до кожного аби порозумітися й вичерпати конфлікт».

Дільничному часто доводиться бути ще й у ролі судді, аби ввічливо, грамотно роз`яснити вимоги законодавства та застерегти про неприпустимість конфліктів та порушень між громадянами.

Знайшла своє кохання

Поліцейська признається, що саме на службі вона знайшла своє справжнє кохання. Під час первинної підготовки вона познайомилася з хлопцем, який також навчався на дільничного офіцера. Вже через рік пара вирішила узаконити свої відносини й їх не зупинило повномасштабне вторгнення на територію України.

Нині чоловік поліцейської служить в Збройних силах України та відстоює територіальну цілісність держави, а Маріанна в свою чергу береже спокій тернополян.

Довідка
На території Тернополя та області працює 150 дільничних. Тобто, на одного правоохоронця припадає в середньому шість тисяч населення. Цієї кількості ДОПів недостатньо, зазначають у поліції. 

 

Читайте також: 

Які професії зараз актуальні на Тернопільщині

Після окупації люди хотіли говорити про пережиті жахіття: тернопільська поліцейська Віра Мотелюк

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Терещук

    Вітаю

keyboard_arrow_up