Чому терноляни "атакують" секонд-хенди

Чому терноляни "атакують" секонд-хенди

День оновлення товару у секонд-хенді прирівнюється до свята. З самого ранку тернополяни уже чекають під дверима на відкриття магазину, щоб добряче затоваритися.

У чергах чутно, що люди нарікають на неякісні ринкові речі. А ось на секонд-хенді можна знайти хороший брендовий одяг за доступними цінами. Щоправда потрібний розмір є не завжди. Найважче, як стверджують покупці, підібрати штани, найлегше - футболки.

Тернополянин Тарас Хоменко досить часто навідується до секонд-хенду. Зазвичай, щоб купити одяг для дітей.

Відео дня

- Одяг, особливо у день оновлення, дуже якісний, чистий, не зношений, - пояснює чоловік. - А що особливо приємно, ціни не кусаються. Я впевнений, що річ хороша. На базар піду, там такої точно не знайду. Іноді купуємо речі на ринку, іноді в секондах, іноді їздимо до Польщі. Зазвичай в секонді можна знайти гарні дитячі куртки та якісне взуття.

Продавці уживаного товару кажуть, що є такі покупці, з якими вони вже навіть знайомі. Часто відкладають для них речі, щоб ті наступного дня купили дешевше. Часто хороший дешевий товар стараються викупити перекупники.

- Весь той натовп людей у перший день завозу товару - це перекупники, - пояснює власник трьохповерхового магазину секонду. - Саме вони роблять таку "двіжуху" зранку. Це переважно студенти. Молодці, я їх підтримую, бо це краще, ніж тинятися вулицями без діла. Я помітив, що вони купують речі на вагу. Знаю, що згодом вони обробляють їх: перуть, прасують. А потім перепродують дорожче.

Власник магазину пояснив, чому останнім часом у секонд-хендах утворюється такий "бум".

- Ви ж розумієте, що тут запросто можна знайти брендові речі, - пояснює чоловік. - На першому поверсі у мене тут саме такий одяг. Тут і Mango, і Zara, і H&M. Люди, які розуміються у моді та якісних речах, знають, що потрібно йти саме сюди. До того ж криза в Україні просто не залишає вибору цінителям брендових речей. Ось купити зараз фірмові чоловічі джинси - мінімум 2500-3000. Тут такі ж можна "вирвати" за 70-100 гривень.

Про якість ринкових речей чоловік воліє навіть не говорити. Мовляв, одяг там неприємно брати до рук, а одягати - тим більше. 

Кожен тернополянин "міряє свій гаманець" і вирішує, коли і де краще закупитися: у перший день завозу чи в останній, у секондах із фіксованими цінами чи з товаром на вагу.

- Іноді людям потрібні речі для брудних робіт: по дому або для дачі, - пояснює власник. - Тоді нам не варто йти у дорогі відділи, всі йдуть щось підібрати собі "на вагу".

Чоловік вважає, що люди, які одягаються в секондах, виглядають більш модними. Адже саме тут можна знайти вінтажний одяг, який відрізняється від того, що носить кожен другий. Виходить, що секонд робить людей індивідуальними. 

- Люди, що купують уживані речі, мають більше одягу, ніж ті, що купують його в дорогих магазинах, - розповідає чоловік. - Така дівчина може одягати кожен день іншу річ, а тернополянки, які купили одні дорогі джинси, тільки в них і ходять щодня.

Одна із покупців каже, що не заходила до секонд-хенду уже 3 роки. Жінка шкодує, що пропустила цей період, адже зараз очі розбігаються від різноманіття вибору. 

Лікар-дерматовенеролог вищої категорії Галина Мілян розповідає про загрози, які несуть собою уживані речі.

- Існує висока ймовірність зараження шкірними захворюваннями, - пояснює лікар. - А саме: короста, висівкоподібний лишай та багато інших. До того ж засоби, якими обробляють цей одяг, можуть стати алергенами для певної категорії людей. 

Медик радить після покупки таких речей одразу їх випрати, гарно прополоскати і випрасувати. Все це робити потрібно із вивороту.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Людмила Лукіян

    Люди атакують секонди, бо в країні ЖОПА!

    якщо за кордоном можна купити на розпродажах джинси і за 3 долари, то у нас таке і не снилось. тому купують і шукають щось цікаве в секондах.

    а що вже казати про дитячий одяг, якщо дитина росте і на кожен сезон потрібно повністю оновити гардероб.
  • Пустило

    Гей,експерти з брендів,дизайнерства та визначення людей середнього класу!Не злізайте з теми,стаття зовсім не про те.
  • David Starr

    Відколи це Zara є якісним одягом?
  • Ванька

    Господи, то певно тільки в Україні Mango, Zara, H&M то є бренд!

    Це "дішовка", яка закордоном коштує копійки, і в таких магазинах одягаються переважно люди середнього класу. Бренд - це дизайнерська річ, а не мережа магазинів. Не спорю, гарні в них речі деколи є, стильні, але якістю вони не завжди дивують. Тому хто вважає це брендом - грош вам ціна.

    Петро Білецький reply Ванька

    А той одяг не дизайнери розробляли ????!!

    Ванька reply Петро Білецький

    Та кожен одяг дизайнери розробляють, але ми говоримо про поняття "БРЕНДОВИЙ ОДЯГ" а не "ДИЗАЙНЕРСЬКИЙ ОДЯГ" - це 2 дуже різні поняття.

    Петро Білецький reply Ванька

    Так бренд до якості не має нічого спільного. Бренд - це всього на всього розкручений товарний знак за який ви переплачуєте бо рекламодавці потратили багато сил і часу на його розкрутку. Нашот вам платити рекламодавцям ?? І ходити всім як зомбі

    Украинка Танюха reply Ванька

    біда у тім, що люди в нашій країні не можуть на свою зарплату купити одяг навіть для середнього класу.  А бренди взагалі недосяжні...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up