Школярка з Тернопільщини перемогла у конкурсі і потрапила у Instagram Президента

Школярка з Тернопільщини перемогла у конкурсі і потрапила у Instagram Президента
  • Десятикласниця Марта Грибачова зі Зборова отримала перемогу у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.
  • Фото із дівчиною на своєму офіційному акаунті опублікував Президент України Петро Порошенко.

 

Марта Грибачова розповідає, що українську мову вчить, відколи себе пам'ятає. Учениця навчається у Зборівській гімназії ім. Романа Завадовича. Каже, що ніколи не займалась із репетиторами.

- Я змалку люблю українську. Вважаю, що для кожного українця знати рідну мову - дуже важливо, - говорить переможниця. - Це потребує багато зусиль, але мені подобається. Дуже багато допомагає моя вчителька Ганна Мирославівна Нечай. У моменти, коли я вже думала, що у мене нічого не вийде, не вірила в себе, вона дуже підтримувала мене. 

Минулого року в цьому ж конкурсі дівчина посіла друге місце. Цього разу результат виявився ще кращим. 

Відео дня

- Якщо людина вважає себе патріотом, вона повинна знати свою мову, - каже Марта Грибачова. - Для мене ще одна перемога - це підписання "Закону про мову". Це дуже важливо для нашої країни.

Марта гарно навчається та прагне багато пізнати.  

- Я виграла Flex - це програма обміну майбутніх лідерів. - говорить дівчинка. - Зараз готую документи, щоб поїхати у Америку. Проте жити і працювати хочу лише в Україні. Думаю, що після закінчення школи, хотіла б вступити у якийсь заклад у Києві. Важко точно сказати, але зараз я впевнена, що ми маємо розвивати Україну, а не працювати десь за кордоном.

Переможців мовного конкурсу. ім. П.Яцика вітав Президент України Петро Порошенко. Під час офіційного вручення дипломів зборівчанка запропонувала йому зробити селфі. Він з радістю погодився, а через кілька годин фото цього моменту опублікували на офіційному акаунті гаранта в Instagram.

Дівчина розповідає, що це стало хорошим сюрпризом для неї. Після перемоги її вітали безліч друзів. Редакція "20 хвилин" приєднується до вітань. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up