До будинку сім’ї Котиків на Теребовлянщині уже п’ять років поспіль приїжджають, як у музей

До будинку сім’ї Котиків на Теребовлянщині уже п’ять років поспіль приїжджають, як у музей

Олег Котик з Кровинки– знаний далеко за межами княжого краю майстер скульптурного мистецтва. Він єдиний на Тернопільщині працює у жанрі казкової скульптури.

Колеги називають його ще хлопцем-мрійником, який із захопленням навчався в Теребовлянському фаховому коледжу культури і мистецтв, а тепер передає свою любов до глини студентам, повідомляє пресслужба ТОДА.

Дружина пана Олега Оксана – теж викладач, є його помічницею та ідейним натхненником. Обоє закохані у мистецтво краси, у рідну землю, тож свою майстерність і творчу фантазію спрямовують для її прикрашання. Скульптури, виготовлені їхніми руками, є окрасою найрізноманітніших локацій, приватних обійсть, архітектурних споруд у багатьох областях України.

Відео дня

А як казково облаштувало подружжя Котиків своє подвір’я у Кровинці! До будинку сім’ї ось уже п’ять років поспіль приїжджають, як до музею.

Тут можна розглянути фантастичних героїв, які, немов живі, причаїлися біля ошатних альтанок. Є змога підійти до п'ятиметрового дракона, який охороняє альтанку з химерними істотами на даху, захоплено розглянути героїв мультфільмів, лісовика у формі колодязя та багатьох інших казкових істот.

Читайте також П’ятиметровий дракон та велетенський лісовик: біля Теребовлі живе скульптор, якого знають у всій Україні

Усі скульптури з бетону Олег Котик творить разом з дружиною та братом Русланом. Розмальовує роботи переважно пані Оксана.

Автобуси, які прямують на Тернопіль, сповільнюють швидкість біля їхнього будинку, щоб краще розгледіти казку. Молодята приїжджають сюди фотографуватись, а діток від дивовижних істот годі й відтягнути!

Тут, серед казкового розмаїття та краси, зростають діти подружжя Котиків - Яночка та Артемчик, сюди навідуються з екскурсіями учні місцевих шкіл.

Читайте також Щоб будні не здавались сірими, Олег Котик поселив на своєму подвір'ї триметрових казкових істот

Якщо у вас є знайомі та друзі, історії яких надихають, пишіть нам і ми познайомимо їх з нашими читачами.

Читайте також Бабуся з Теребовлянщини сплела майже сотню пар шкарпеток для захисників України

Павло Василик з Бучача сам сконструював багі та аероглісер
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up