Тернополянка додає вишуканості жіночим принадам

Білизна, створена молодою тернопіьською дизайнеркою Катериною Гейдою, – і красива, і функціональна. Дівчина втілить будь-який задум, підкреслить особливості і приховає недоліки фігури.

Жінці завжди важливо почуватися красивою. В її образі все має бути гармонійним і бездоганним. Це стосується не лише одягу та взуття, а й спідньої білизни. Адже коли вона гарна і вдало підібрана, то може не лише вигідно підкреслити всі принади фігури, а й покращити настрій і додати впевненості своїй власниці.

Вибір цієї делікатної частини гардеробу – справа не з простих, а створення й поготів. Проте молоду тернопільську дизайнерку Катерину Гейду труднощі не злякали. Рік тому вона приїхала у Тернопіль, аби підкорити місцевих дівчат і жінок якісною та оригінальною білизною власного дизайну та пошиття. Готові вироби виставляла на продаж в Інтернеті, декілька комплектів віднесла у крамницю-студію рукотворів «Палітра тепла». До речі, там спеціально для замовниць жіночої білизни влаштували навіть «інтмну перерву», коли жінка може спокійно приміряти готовий виріб або ж дизайнерка білизни зніме індивідуальні мірки.

Відео дня

Перемогла на конкурсах

З Катериною ми спілкувалися у її майстерні на 10-му поверсі. Дівчина саме розпочала кроїти новий комплект білизни з оксамиту. Мою увагу привернули численні дипломи на стіні навпроти вхідних дверей. Як виявилось, Катерина Гейда є учасником і переможцем різних спеціалізованих конкурсів.

Зокрема вона отримала  перші місця на олімпіаді з композиції в Косівському інституті, у конкурсі молодих дизайнерів «Автограф» за колекцію обрядового одягу «Десь між минулим і майбутнім», перше та друге призові місця в конкурсі ескізів «Золотий розчерк». А ще Катерина Гейда стала однією із 17 учасників фіналу конкурсу  дизайнерів «Погляд у Майбутнє», що відбувся в рамках ODESSA HOLIDAY FASHION WEEK 2016. Тернополянка була чи не найкреативнішою з усіх, представивши колекцію «Життя посеред сміття». Дівчина виконала свої роботи в чорних і сірих тонах у «рваному» стилі. Аксесуарами слугували пакети для сміття, банки, кришки, фантики, газети. Таку колекцію створила з метою звернути увагу людей на проблему забруднення навколишнього середовища.

Перші комплекти не купили

Катерина з дитинства любила малювати та вирізати одяг для ляльок. Робити це по-новому вчилася вже в Косівському інституті, обравши для себе спеціальність дизайнер одягу. Там остаточно зрозуміла, що це саме та справа, якою вона хоче займатися в житті. Навчання закінчила у Франківську, а після цього приїхала в Тернопіль. Пропрацювавши майже рік в ательє, вирішила створювати жіночу білизну.

  • Перші десять комплектів пошила вдома, – розповідає дівчина. – Сфотографувала все і виставила в Інтернет. Ними цікавилися, але так їх ніхто і не купив.

Проте невдача дівчину не злякала. Вона продовжила наполегливо працювати і реалізовувати свою мрію. Спочатку шила недорогі комплекти білизни. Аби сплати оренду за майстерню, взялася за пошив купальників на замовлення. Відтак поступово перейшла до створення дорожчих моделей бюстгальтерів і трусиків.

Любить приглушені тони

На створення нових моделей Катерину надихають перегляди каталогів , сайтів продажу білизни. При чому вона не повторює чиїсь роботи, а бере для себе нові ідеї, якісь цікаві елементи.

— Розробляючи власні моделі, враховую, які матеріали й фурнітура в мене є, – каже дизайнерка. –  Також зважаю на смаки та особливості фігури своїх замовниць. Велику увагу надаю кольору. Люблю приглушені відтінки, бо вони додають розкоші, певної таємничості. Найчастіше використовую чорний, білий, бежевий, молочний, ніжно-рожевий, бірюзовий, пляшково-зелений, темно-синій, насичено-червоний кольори.

Пошиття білизни – це досить клопітка робота, що вимагає неабиякої акуратності та уваги до дрібних деталей. Катерина Гейда приділяє своїм виробам чимало часу, шиє все на совість.

  • Я завжди намагаюсь зробити щось цікаве, наприклад, до одного комплекту підготувати дві пари бретельок — звичайні та декоративні, – каже дівчина. – Люблю використовувати різноманітні гумки, защібки, декоративні елементи. Завжди намагаюся виконувати свою роботу на високому професійному рівні.

Шиє комплекти з оксамиту

Стиль комплектів Катерини Гейди відрізняється від інших.  Вони ніжні та легкі, хоча інколи дизайнерка створює і більш відверту білизну. Помітила, що найбільшою популярністю користуються комплекти з чорного мережива, подовжені до талії бюстгальтери з гачечками на спині, бюстгальтери зі змінними бретельками. Жінкам до вподоби і її вироби з цупкого рельєфного мережива.

Останнім часом Катерина Гейда шиє комплекти з оксамиту, топи, подовжені мереживом. Таких не знайдеш у магазинах. Спідню білизну із натуральних тканин радить носити на щодень, а з мереживом – для більш святкових подій.

Поєднує красу та функціональність

Дівчина каже, що до неї звертаються жінки різного віку, які мають певні особливості фігури, приміром, пишний бюст і вузькі бедра, чи навпаки. Їм важко знайти такі нестандартні комплекти у магазинах, тож послуги дизайнера білизни стають у нагоді.

  • Я завжди намагаюся поєднувати у своїх виробах красу і функціональність, – каже Катерина Гейда.

Якщо фігура замовниці стандартна, то дизайнерці досить лише мірок, аби пошити потрібну річ. Коли ж є певні нюанси тілобудови, потрібна хоча б одна примірка. Навіть найскладніший комплект Катерина Гейда здатна скроїти і пошити за один день.

Аби улюблена білизна служила якомога довше, її потрібно прати лише вручну, радить дизайнерка.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up