Донечку загиблої нігерійки забрала на виховання її подруга

Донечку загиблої нігерійки забрала на виховання її подруга
Протягом вечора Дінья танцювала і співала англійською. Вона зовсім не розуміє української мови. Гості свята гучно аплодували маленькій артистці
У нігерійки, яка загинула на початку травня в Тернополі, залишилася неповнолітня дитина. На прохання наших читачів “RIA плюс” дізналася про долю маленької африканки.

Дівчинка, яку звати Дінья, наразі живе з подругою загиблої Моджеко Амараджи. Як розповіли у міській службі у справах неповнолітніх, такий дозвіл видали на два місяці. Соціальні працівники пояснили, що в дитини в Нігерії є батько, який повинен за нею приїхати. Тіло загиблої 26-річної нігерійки має забрати мама, яка нині проживає у США.

Previous Next

Дитині потрібна любов

Відео дня

Моджеко Амараджи, яка взяла до себе дівчинку, запросила журналіста “RIA плюс” на День народження Діньї. У понеділок, 26 травня, їй виповнилося шість років. Дитина зустрічала журналіста у рожевій сукні та з короною на голові, як справжня принцеса.

- Вона дуже красива, а ще така розумна, - посміхаючись, розповідає про дівчинку Моджеко. - Дінья дуже комунікабельна, легко знаходить спільну мову з іншими.

Моджеко каже, що з мамою дівчинки, яку звали Тонья, вона познайомилася п'ять років тому, коли обоє приїхали з Нігерії на навчання до Тернополя. Студентки спілкувалис, хоча близькими подругами не були.

- Тонья кілька разів приходила до мене в гості разом із донечкою, - додає вона. - Я бачила, як добре вона ставиться до дитини. Тонья дуже любила Дінью. Хоча їй було складно самій в Україні і навчатися, і доньку виховувати. Але вона з усім встигала.

Дізнавшись про смерть знайомої, Моджеко звернулася в соціальну службу, щоб забрати малечу до себе.

- Діньї потрібно значно більше, ніж хороші їжа та одяг, - каже вона. - Їй потрібно дарувати любов, як це робила її мама. Тому я вирішила, що буду до кінця з нею, даруватиму стільки турботи, скільки зможу.

На питання, чи згадує дівчинка про маму, нігерійка сказала, що вони стараються не говорити на цю тему, щоб не травмувати дитину.

- Сусіди по квартирі, де раніше жила Тонья, казали, що ми з покійною зовні дуже схожі, - додає співрозмовниця. – Дінья, напевне, думає, що мама скоро прийде. Вона також спілкується по телефону з бабусею, яка, до речі, має приїхати в Тернопіль цього тижня. Коли я йду на навчання, то залишаю дитину з подругою. Але обов'язково телефоную, щоб дізнатися, як справи у моєї принцеси. Так-от, Дінья у слухавку постійно каже: “Мама”. Я не знаю, що їй відповісти...

На цьому наша розмова майже завершується. Моджеко поспішає до своєї маленької іменинниці. Під запальні звуки африканських пісень вони починають танцювати. Протягом вечора дівчинка постійно посміхалася і радо зустрічала гостей. А було їх більше двадцяти. Усі вони — іноземні студенти медичного університету.

Іноземці емоційно молилися

- А зараз ми помолимося, - перериває веселощі Моджеко. - Ставаймо в ряд!

Після цих слів усі гості свята стали в коло та заплющили очі. Кожен вголос звертався до Бога. Іноземці були дуже емоційними, дехто навіть кричав і дуже активно жестикулював. Слідом за дорослими слова молитви повторювала і Дінья. “Амінь, амінь”, - лунало з її маленьких вуст.

Після молитви дівчата співали, а хлопці грали на музичних іструментах. Шестирічна нігерійка протягом усього вечора була в центрі уваги.

- Happy birthday to you, - загукали усі присутні. - Вітаємо нашу дорогу Дінью!

Маленька принцеса задула свічки, а потім сама спробувала надрізати торт. До трапези приєдналися усі гості. На відміну від українського застілля, в іноземців страв було набагато менше: банани, ківі, торти, печиво, попкорн.

- Таке гарне свято Моджеко організувала для Діньї, - захоплено каже шестикурсниця Темі Топе. - Вона її дуже любить, як власну доньку. Гляньте: скрізь плакати висять, кульки. А як гарно вбрана дівчинка!

Наостанок Темі додала, що всі студенти намагаються підтримувати дитину.

До слова, квартира, де нині живе дівчинка, — майже в центрі міста. Помешкання - двоярусне, побутові умови дуже хороші. Атмосфера на святі була настільки позитивною і невимушеною, що ми залишилися переконані: Дінья - у надійних руках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Красуня
  • Anonymous

    Дай Боже їй здоров'я та щасливої долі!
  • Anonymous

    Дуже красива дівчинка! Справді - як маленька принцеса)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up