Довіку буду вдячний Богу, що війна мені дала таких братів — доброволець з Тернопільщини

Довіку буду вдячний Богу, що війна мені дала таких братів — доброволець з Тернопільщини
  • Війна навчила мене цінувати кожну секунду життя, берегти кожну мить, говорити «люблю», часто обіймати рідних, поділився Сивий.
  • З жовтня 2022 до квітня 2023 рр. ми захищали Куп’янський напрямок. Там була війна у всій своїй «красі». Було важко, здавалось, людина такого витримати не в змозі… Але ми витримали і вистояли. Зберегли позиції, - згадує доброволець.

«Перед виїздом на фронт ми з друзями обійнялись та пообіцяли повернутись у такому ж складі», — поділився Владислав, боєць 83 батальйону бригади на псевдо Сивий.

Боротьба Сивого за волю України почалась ще з Революції Гідності на Майдані у Києві. Відчуття справедливості та патріотизму народилось ще тоді…

Відео дня

— Коли почалось повномасштабне російське вторгнення, ми з друзями записались в ТРО, спочатку, думали, будемо місто захищати, знаємо кожен його куточок, хоча були готові воювати у будь-якому куточку України, — поділився Сивий.

Так і склалося, з квітня вони вже виконували бойові завдання на Харківщині в районі Барвінкового, — пише Любов Атласюк.  Під нескінченними обстрілами та постійною небезпекою для життя друзі-бійці щоразу ставали дружнім та дуже організованим взводом.

— Довіку буду вдячний Богу, що війна мені дала таких братів. Пишаюсь кожним з них, — поділився солдат. — З жовтня 2022 до квітня 2023 рр. ми захищали Куп’янський напрямок. Там була війна у всій своїй «красі». Було важко, здавалось, людина такого витримати не в змозі… Але ми витримали і вистояли. Зберегли позиції.

Відчувалась величезна підтримка з тилу: друзі, родичі, волонтери. Це надихало і додавало ще більшої сили, згадує доброволець..

— Війна навчила мене цінувати кожну секунду життя, берегти кожну мить, говорити «люблю», часто обіймати рідних… Морально мене рятували фото та відео моєї маленької внучки. Переглядав їх сотні разів, — поділився Сивий. — Це мене змушувало не здаватись навіть тоді, коли вже сил не було взагалі…

Найскладнішими моментами у пеклі війни були моменти порятунку та евакуації поранених побратимів, каже Сивий.

— Ворог сильний. Він готувався до нападу десятиліттями, має багато високоточної зброї, літаки… Але в нас є те, чого немає у нього, —сильний духом народ, підтримка Європи та США, воля до перемоги. Ми здолаємо їх, однозначно, — переконаний Владислав. — Тільки хочеться, щоб ціною майбутньої перемоги не були життя тих, хто міг би стати корисним в розвитку України.

 

Читайте також: 

У свої двадцять очолили артрозвідку: дівчата — на лінії вогню

Героя з Тернопільщини нагородили «Золотим Хрестом» від Залужного

Релігійні погляди не дозволяли брати зброю до рук, але Заур півтора року боронить кордон

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Люба Казка

    Повертайтеся додому живими 💙💛 Ми Вас чекаємо 💙💛 Ми молимося за Вас усіх 💙💛🙏🙏🙏
  • Люба Казка

    Нехай Господь Бог береже Вас усіх 💙💛🙏 Ви найкращі воїни 💙💛

keyboard_arrow_up