Хоче встановити рекорд: чоловік із Хоросткова готується бігти марафон з голим торсом

Хоче встановити рекорд: чоловік із Хоросткова готується бігти марафон з голим торсом
  • Новими зимовими рекордами продовжує дивувати 58-річний житель Хоросткова Василь Шевчук. Чоловік уже встановив рекорд, пролежавши під снігом 20 хвилин. Також він з голим торсом та босоніж пробіг навколо Ставу. 
  • Ми поспілкувались з рекордсменом, розповідаємо, чим буде дивувати далі. 

Із паном Василем ми познайомились ще у 2018-му році. Тоді чоловік пробіг 9 кілометрів навколо Тернопільського ставу лише в шортах і босим і встановив новий рекорд Тернополя. Дистанцію він подолав за 1 год та 14 хв і присвятив рекорд 25-річчю занять загартовуванням.

Більше читайте у матеріалі: Босоніж навколо ставу: Василь Шевчук встановив рекорд

Відео дня

Уже тоді пан Василь розповідав, що мав рекорди.  Раніше він встановлював рекорди із віджимання та віджимання на цвяхах. 

А вже через рік чоловік встановив черговий рекорд: у січні 2019-го пан Василь на 20 хвилин та 6 секунд він повністю занурився у сніг. 

Нова дистанція — новий рекорд

6 лютого чоловік готується встановити новий рекорд під час зимового трейлу Wild North Way «Дихай вільно, біжи дико!», який відбудеться в Пущі Водиці, що біля Києва. 

—  Я буду бігти 42 кілометри 195 метрів без одягу, —  розповів Василь Шевчук. —  Книгу Рекордів України зацікавила моя ідея, адже я буду бігти лише в шортах. Дистанція досить вагома. Мені доведеться бігти понад 4 години. Вирішив, що цього разу ризикувати не буду і рекорд встановлюватиму у взутті. Коли встановлював рекорд в Тернополі босоніж — сильно поранив ногу, бо дорога нерівна. 

Пан Василь розповів, що його особистий рекорд зимового бігу — 27 кілометрів. Його він встановив теж у Тернополі біля Ставу. 

28 років загартовується

Встановити такий рекорд без підготовки неможливо. Тому Василь Шевчук уже понад чверть століття займається загартовуванням. 

—  28 років я займаюсь загартовуванням та зимовими видами спорту. Щодня я купаюсь в холодній воді, взимку натираюсь снігом, — каже чоловік. — Останній рік більш відповідально підійшов до підготовки: думаю мені вдасться встановити новий рекорд.

Щодня чоловік виконує процедури зі снігом та холодною водою. Каже, що часто намагається виступати перед людьми, аби показати їм приклад здорового способу життя. 

—  Люди бояться загартовуватись. Зараз всі чекають на чарівну таблетку, яка за один день зробить їх здоровими. Але так не буває. Щоб бути здоровим —  треба працювати над тим, — вважає спортсмен.

Бажаємо успіху нашому земляку та обіцяємо повідомляти про його нові успіхи. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up