Хочемо перемоги! Відеоролик школярів з Чорткова вже набрав понад 60 тисяч переглядів

Хочемо перемоги! Відеоролик школярів з Чорткова вже набрав понад 60 тисяч переглядів
  • Буквально два дні тому у соцмережах з’явився творчий проєкт «Тому що я – Україна!», створений учнями й колективом Чортківської школи №7.
  • Оригінальна дитяча постановка за лічені години стала набирати популярності: вподобайок, поширень і коментарів не порахувати…

В описі до відео вказано, що цей проєкт «нікого не залишить байдужим». У ньому малеча передала своє бачення сучасних подій в державі і розв’язку – нашу перемогу над російськими окупантами, на яку всі так чекають!

Про те, як виникла ідея створити відеороботу всеукраїнського рівня, як проходив знімальний процес та які плани на майбутнє мають школярі, ми поспілкувались з Христиною Глухан – педагогом-організатором школи №7.

Читайте також: Зробила винищувач для «Привида Києва, інші обереги та допомогла передати понад дві тонни рогаликів захисникам

Відео дня

Дітвора хотіла зробити щось вагоме!

Пані Христина розповідає, що ініціатива зняти патріотичний ролик на актуальну наразі тему виникла абсолютно спонтанно.

– Ситуація вийшла кумедна. Уявіть картину: на другий день Великодніх свят я у гостях в подруги, моєї колеги, а за сумісництвом – хореографині Наталії Пашко. У розмові зачепили якось тему війни, а ми з учнями якраз готувались до конкурсу «Слава Героям». Я кажу Наталі, що слід придумати креативну ідею, аби усі здивувались! Вона запропонувала свій варіант: показати контраст - як було «до», і як «після» початку війни, – ділиться Христина Глухан.

У той же день педагогиня написала до вихованців свого навчального закладу, й вони домовились почати роботу над проєктом з наступного дня.

– Учні з радістю погодились на цю авантюру, хоча сценарію, як такого, ще не знали! Ввечері ми з Наталею Пашко продумали ідею для постановки до кінця, а ще підібрали потрібну музику, – говорить пані Христина.

Для зйомки відеоролика ініціативні жінки зібрали учнів 7-10 класів Чортківської школи №7.

– Серед них були і лідери учнівського самоврядування нашого навчального закладу: президентка школи Вікторія Григорчук, віце-президентка Марія Підручна, міністри шкільного парламенту Ольга Жолондек, Софія Базишин та Ольга Семчишин. Головну роль України у проєкті зіграла Вікторія Колодюк, а її донечки – Софія Велиган. Ролі бійців наших ЗСУ дістались таким учням: Валентину Куниту, Івану Будняку, Христині Лесьці, Марті Габурі, Вероніці Збрисьці, Софії Дубчак, Ярославі Гаврилюк та Соломії Вітів. На одну із ролей погодився навіть випускник школи – Влад Батиров.

Діти неймовірно надихнулись роботою, адже через пандемію та війну ми раніше не могли збиратись гуртом й виступати перед аудиторією. А тут вперше за довгий час разом створили щось вагоме! – усміхається Христина Глухан.

6,5 годин пішло на монтаж відео…

Педагог-організатор каже, що номер школярі вивчили за три репетиції, які тривали по годині. Хвилювались, аби під час них не було сигналу тривоги.

Зйомка відеоролика проводилась на території школи приблизно 2,5 години (знімали на два телефони – пані Христини та учениці Лідії Варянко).  

– Поки ми робили перші кадри, Наталія Пашко проводила репетицію основного танцю. Взагалі, нам у тандемі легко працювалось: я знімала, а Наталя естетично «виставляла» композицію відео. А діточки одразу вловили суть і з перших хвилин зйомки так влились у роль, ніби місяцями її репетирували. Усе дуже легко й швидко пройшло! – ділиться Христина Глухан.

За її словами, відзняли багато матеріалу – більш ніж 150 відеофрагментів. Монтаж жінка відкладати не хотіла, тому одразу взялась за цю справу.

– На цей процес пішло десь 6.5 годин! Я час від часу радилась з колегою Наталею, бо переглядаючи сто разів одне і те ж, мені в якийсь момент почало здаватись, ніби відео одноманітне, – сміється Христина.

Проєкт «Тому що я – Україна!» у соцмережах опублікували 29 квітня. Христина Глухан зізнається, що такого ажіотажу навколо відео не очікували…

– Ми з дітьми на зв’язку майже цілодобово. За чотири години після публікації ролика у Фейсбуці, дружно святкували першу 1000 переглядів! Наступного дня я розмістила проєкт у Тік-Тоці, він буквально за годину зібрав 2 тисячі переглядів. Малеча разом з нами слідкувала за зміною цифр. Ми вітали одне одного з 5 тисячами переглядів, згодом – з 10-ма, а вночі дочекались аж 40 тисяч реакцій! Лише опісля спокійно пішли спати… – говорить організаторка.

«Після перемоги зробимо масштабний флешмоб!»

Станом на ранок неділі 1 травня, відеоролик учнів Чортківської школи №7 у Tik-Tok набрав вже 53 000 переглядів і більше 4000 вподобайок, у Фейсбуці – в сукупності понад 7000 переглядів.

Також проєкт активно переглядають користувачі Інстаграму й Ютубу.

Христина Глухан ділиться, що учні їхнього навчального закладу після такого стрімкого росту популярності готові вже втілювати в життя нові проєкти й ідеї.

– У травні плануємо зробити патріотичний марафон та відеочитання сучасних поезій. А далі, після перемоги над ворогом, обов’язково влаштуємо масштабний флешмоб для всіх учнів школи, аби показати: ні пандемія, ні війна не зможуть подолати український народ! – завершує жінка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Читач58

    Терміновий збір коштів інваліду на їжу.Разом до перемоги! https://onedopomo.ga/ukr.php

  • Таня Городова

    Молодці , дуже гарно....
  • Свєта Гикава

    Слава Україні !!!!!Ви просто Сила!!!!!!
  • Maria Dzhereleiko

    Все буде Україна !!!

keyboard_arrow_up