Гори сміття, мертві свині та сморід: у Тернополі утворили сміттєзвалище. Хто прибиратиме?

Гори сміття, мертві свині та сморід: у Тернополі утворили сміттєзвалище. Хто прибиратиме?

На вулиці Промислова облаштували несанкціоноване сміттєвзвалище. Купи сміття, бруд та сором. Хто відповідатиме за екологічні наслідки та кому все це сміття прибирати, дізнавалися «20 хвилин».

У редакцію «20 хвилин» звернулася тернополянка Людмила, яка кожного дня, ідучи на роботу промисловою вулицею, змушена споглядати на тонни сміття та брухту вздовж дороги.

«Привозять бусами і скидають»

Людмила розповіла, що працює на підприємстві неподалік. Кожного дня вона проходить промислову вулицю і бачить гори речей, при чому викидають їх не підприємства, а звичайні жителі, які знайшли собі тут безкоштовне сміттєзвалище.

 ̶   Інколи приїжджають навіть бусами і викидають сміття. Досить різне. Тут і пляшки, і пакети з кавовими відходами, їх привозять з кіосків, старі меблі, частини автомобілів, холодильників. 

Відео дня

Співрозмовниця поділилася, що часто тут можна побачити безхатьків, які шукають собі наживу, збираючи пляшки та металобрухт.

  ̶  Був випадок літом, коли викинули тушу свині, а нещодавно - ще й мертв собаку,  ̶  каже Людмила.

«Прибирали, але даремно»

  ̶  Перед Пасхою ми прибирали це місце. З нашої фірми був один хлопець, з інших ще двоє, а також задіяли трактор. Прибрали ми все за три дні,  ̶  говорить Людмила.  ̶  Але, як бачите, даремно. Особливо багато сміття з'явилося після нового року. Різні пляшки з-під алкоголю, використані салюти, пластикові стаканчики і тому подібне.

Пані Людмила розповіла, що вже шість років змушена спостерігати подібну картину.

У пресслужбі Тернопільської міськради нам пояснили, що проблема із цією ділянкою виникає щорічно. Це стихійне сміттєзвалище. Управління ЖКГ замовило документи на його ліквідацію, одразу після чого роботи з прибирання цієї ділянки будуть виконані . Управління ЖКГ звертається до усіх тернополян, аби ті не засмічували території міста, адже для сміття є спеціально встановлені контейнерні майданчики. Додатково зазначимо, що жителі можуть повідомляти про подібні випадки створення стихійних сміттєзвалищ муніципальну інспекцію за номером +38 073 015 1481 (Viber) для притягнення балансоутримувачів території до відповідальності.

Цього року щодо цього сміттєзвалища звернень не надходило, але воно тут виникає постійно, кажуть у міськраді. Щороку управління ЖКГ його прибирає, а недобросовісні люди роблять там безлад.

Також в пресслужбі зазначили, що передали наше повідомлення управлінню муніципальної інспекції. Вони виїдуть на місце, встановлять власників або балансоутримувачів.

Ґрунти та навколишнє середовище страждають

Еколог Орест Сінгалевич пояснив, чим загрожує таке несанкціоноване звалище тернополянам.

  ̶  По-перше, на цій території забруднюються ґрунти, а по-друге, продукти розкладання, а особливо якщо це органіка, призводять до шкідливих викидів в навколишнє середовище через атмосферу і в ґрунти, у водні ресурси. Крім того, є позаекологічні впливи, наприклад розмноження щурів та мишей.

А які заходи, на вашу думку, потрібно застосовувати, аби уникнути несанкціонованого сміттєзвалища? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Патріот

    Така хохляцька натура,до церкви у вишиванці,бандера на стіні,в очі цю-цю-цю,а в нлчі насере сусіду під двері,бо "а де я маю срати"
  • Ненза

    Як невже то таке наробили йобані тупорилі бендеро-свободні свині????
  • 777

    Біомусор. Надіюсь КОВІД-19 зайде і порядок наведе !
  • Pavlo Orestovich

    Бидляки

    Надежда Кухар reply Pavlo Orestovich

    Pavlo Orestovich Самі справжні!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up