12 добрих історій від мешканців Тернопільщини опублікують у "Книзі добра"

12 добрих історій від мешканців Тернопільщини опублікують у "Книзі добра"

Перший рукотворний екземпляр книги створили за підсумками конкурсу Міжнародного соціального проекту "Книга добра". До неї увійшло 50 кращих творів зі всієї України, серед яких 12 розповідей  жителів Тернопільщини. Переможці з Тернопільської області поїдуть на презентацію книги, яка відбудеться 9 грудня у Києві за участю Президента України.

- Проект "Книга добра" – це міжнародна соціальна акція, до якої залучені діти всієї України, - розповідає спеціаліст департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Ростислав Дрозд, - Загалом близько 300 тис. учасників залучені до цього проекту.  Перший екземпляр книги - рукотворний, він зроблений з черпаного паперу – це папір ручної роботи. Тобто книга буде мати символічний презентаційний вигляд. Інші примірники будуть надруковані пізніше – їх буде близько 10 тисяч.

Твори, які брали участь у конкурсі, - реальні історії з життя про добро, почуті або побачені. У "Книгу добра" увійшло 50 кращих таких історій,  відібраних редакційною  радою проекту, яку очолює  лауреат Шевченківської премії в галузі літератури Марія Матіос. Крім цього книга ілюстрована 50 кращими малюнками учасників конкурсу на тему добра із всієї України.

Відео дня

Серед жителів Тернопільщини "Книгу добра" в Києві буде представляти восьмикласниця Катерина Романюк, яка написала історію про бійця Олександра Орляка, який загинув в АТО. 

- Олександр був проти того, щоб його брат розказував нашому класу про нього, він не хотів, щоб залучали до теми війни дітей, - розповідає дівчина. -  Ми від класу передавали йому як гостинці, так і лист, Саша надіслав нам відповідь, були йому дуже вдячні. Ніхто не думав, що все закінчиться трагедією: прийшов класний керівник і сказав, що Олександра вже немає з нами... Згодом подзвонила мама Олександра Орляка до класного керівника і запронувала взяти участь у цьому проекті. Мій класний керівник, сказав, що потрібно написати про нього, адже він багато сил вклав, страждав заради миру в нашій країні, за що я йому дуже вдячна. Дуже рада, що саме ця історія потрапила у "Книгу добра".

Ще однією історією, яку відібрало журі, стала історія про Михайла Стасіва, тернопільського хірурга, який загинув в АТО. Написала розповідь про нього його дружина Ольга Стасів. Жінка зі слізьми в очах згадує, що пан Михайло був дуже хорошою і доброю людиною.

- Історію цю писала ще до того, як я дізналася  про проект, тому що час від часу я на сторінці у "Фейсбуці" ділилася своїми переживаннями, ділилася яким був чоловік. І коли дізналася про цей проект, то в мене практично історія була вже готова, я тільки об'єднала все.

Благословення на проект "Книга добра" дав живий ще тоді Любомир Гузар.  Ці історії - втілення моральних, християнських принципів. За словами Юрія Юрика, заступника голови ОДА, такі принципи жителі Тернопільщини своїми історіями представлятимуть не тульки в Україні, а у світі. Адже книга буде представлена та поширена й у інших країнах світу.

- З самого початку нам потрібно було заохотити дітей писати історії, - каже Ірина Михайленко, співорганізатор проекту, представник благодійного фонду "Подоляни". - Тому ми через соцмережі, через школу заохочувати дітей. Спочатку ми думали, що ми не зможемо реалізувати цей проект, бо зараз багато людей тільки надають перевагу тільки інтернету. Але у цьому був свій плюс, бо більшість саме через інтернет дізнались про цей проект.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up