Ми не чекаємо дива, ми його творимо! Військові із фронту звернулись до тернополян

Ми не чекаємо дива, ми його творимо! Військові із фронту звернулись до тернополян
  • Воїни світла. Найкращі. Найвідважніші. Найхоробріші. Лицарі добра, честі та справедливості. Вони перебувають на передових позиціях, навчають військовослужбовців, встигають волонтерити і кожним своїм вчинком виборюють нашу свободу.
  • Вони змушені бути далеко від дому, від своїх рідних, близьких. Вони виживають в умовах, які нам, цивільним, навіть уявити складно. Але разом з тим напередодні свят вони бажають тернополянам душевно провести свята, молитися та вірити в Перемогу. Бо ніхто і ніщо не повинно вкрасти у нас Різдвяні свята, відчуття щастя та надію.

Ексклюзивно для читачів «20 хвилин» передаємо сокровенні вітання від наших воїнів. Прочитайте кожне, бо насправді їм довелося витратити чимало зусиль, щоб записати повідомлення.

Дякую за вашу підтримку і добрі слова

Відео дня

Михайло Діанов, сержант 36 ОБрМП Збройних сил України, оборонець Маріуполя:

– Дорогі тернополяни, щиро вітаю всіх з прийдешніми святами. У цьому році весь світ побачив, що Україна – це не просто контури на карті, а й незламна, сильна, і нездоланна країна, яка виборює життя не лише для себе, а й для усього цивілізованого світу, стоїть щитом перед багатьма країнами. Насамперед бажаю усім здоров’я та віри у нашу Перемогу. Хочу подякувати тим, хто допомагає ЗСУ. Починаючи від простого повідомлення, листівки, які підтримують моральний дух до донатів, завдяки яким наші воїни почуваються набагато впевненішими, виконуючи бойові завдання. Ми, військові, зробимо все можливе в наших силах, щоб українці жили у мирі і спокої. Від себе особисто хочу сказати Дякую за вашу підтримку і добрі слова. Віримо в Україну, віримо у Перемогу, віримо у ЗСУ. Все буде Україна!!

Бачити війну лише у фільмах

Федір, «Тернопіль»:

– Ми так багато навчилися за цей рік. Навчилися жити в темноті, але бачити у вогнику свічки надію, навчилися працювати попри тривоги з вірою у нашу перемогу, заново навчилися любити наших близьких і Україну.

Я бачив сльози солдатів від втрати побратимів, бачив, як вони радіють від відео, як там, за сотні кілометрів їхні діти роблять перші кроки, говорять перше слово, ідуть у перший клас.

Ми, як ніколи, стали сильними, завдяки вам, вашій підтримці. Тому в новому році бажаю всім нам омріяної перемоги та миру, всім захисникам повернутися до своїх рідних, українцям – бачити війну тільки на екранах телевізорів у закордонних бойовиках.

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Хто з мечем прийшов, від меча і загине

Юрій Кульпа, пресофіцер

– Нехай кожна мама дочекається сина, дружина – чоловіка, дитина – батька чи матір. У новому році зичу, щоб перемога прийшла на українську землю, а ми довели всьому світі, що українці – найкраща нація, сильний і непоборний народ. Агресору бажаю швидкої поразки, бо хто з мечем прийшов на чужу землю, той від меча і загине. Тернополянам – здоров’я, везіння, щоб всі бажання здійснилися, щоб отримали все, що принесе воля Божа і все, чого собі побажаєте.

Щоб закріпилися як сильна нація

 Роман, «Мамонт»:

– Вітаю вас, земляки, із прийдешніми святами. Минулий рік не був легким. Ми понесли багато втрат, але ми кристалізуємо свою націю, ми відновлюємо свою незалежність. Щоб наша держава була квітучою на довгі роки. Тому бажаю всім натхнення, міцного здоров’я, і щоб головне – найщиріше бажання мільйонів українців обов’язково здійснилося. Щоб ми перемогли у цій війні та закріпилися як потужний і сильний народ. Слава Україні! 

Тільки разом ми зможемо перемогти!

Михайло Ухман, «Журналіст»:

– Слава Україні! Христос народився! Дорогі тернополяни! Сім років тому я виїхав із Тернополя на фронт і з того часу перебуваю тут як доброволець і військовий журналіст та веду боротьбу на різних фронтах. Хочу привітати вас із Різдвом Христовим і Новим роком. Дякую за підтримку всі ці роки. Дякую, що ви є. Підтримуйте Збройні сили України — тільки разом ми зможемо перемогти!

Цього року на диво не чекаємо. Творимо

Сергій Андрушко і бійці 105 бригади:

– Дорогі наші тернополяни! Вітаємо вас із новорічними та різдвяними святами. Бажаємо, щоб у ваших домівках назавжди запанував мир, спокій і Боже благословення. Всі попередні роки на такі свята ми звикли чекати на якесь диво. Цього ж року ми його не чекаємо. Ми його творимо. Христос народився! Славімо його. Слава Україні! Героям слава!!!

Просіть у Бога перемоги і витримки всім

Лілія Мусіхіна:

—  Багато людей говорять, що боляче бачити, як інші святкують і розважаються в той час, коли ти сидиш десь у наметі, окопі чи бліндажі. Коли в тебе немає можливості нормально помитись чи поїсти. А насправді я щиро радію, що наша мама (мати чоловіка Сергія, теж воїна ЗСУ – прим. авт.) не знає, що таке розбомблене місто. Я радію, що в моєму місті є тепло, а коли я приїжджаю додому, бачу дітей, що годують голубів на Майдані, як було це років 15 тому, коли маленькою була наша Еля (донька подружжя, теж в ЗСУ – прим. авт.). Святкуйте, будь ласка. Просіть у Бога перемоги і витримки всім. Впевнена, ми переможемо, і настане той момент, коли святкуватимемо з сім’єю вдома. Рідне моє місто — святкуй!

Ми тут стоїмо, щоб Україна жила

Степан БАРНА, «Барні»:

—  Бажаю, щоб всі найближчим часом мали можливість відсвяткувати Різдво, народження Христа у своєму мирному містечку чи селищі, в мирній Україні з процвітаючим майбутнім, бо це для нас надзвичайно важливо. Щоб Господь дарував Україні мир. Нашому народу – перемоги в цій багатостолітній війні. І хотів би, щоб діти замість того, щоб передавати нам цукерки на фронт, їли їх самі і раділи життю. Сьогодні я закликаю усіх: треба ставити ялинки, бо для цього ми тут стоїмо, щоб Україна жила, щоб діти були щасливими і щоб кожна родина мала Святий вечір і Різдво Христове. Для кожного солдата —повернутися цілим, здоровим і неушкодженим додому. Україні — перемоги і щоб путін здох!

Ціна мирного життя є надто високою

Тетяна Запаранюк, «Тата»:

— Дорогі земляки! Щирі вітання з прийдешнім Новим роком! Збройні сили України віншують і зичать вам щастя, Божої благодаті та Перемоги всім нам. Пам’ятайте, будь ласка, завдяки кому та якою ціною ви в затишних і теплих домівках сьогодні святкуєте. Це тому, що найкращі доньки і сини сьогодні покладені у землю. І ще скільки їх буде… Ціна вашого мирного життя є надто високою. Пам’ятайте це, сідаючи за святковий стіл. Слава Україні! Героям слава!!!

Народження Христа теж супроводжувалось вбивствами

Богдан Брич, «Тризуб»:

— Сила, міць та відвага плекалися в українцях поколіннями. Своєю волею та незламністю ми не поступимось ніколи. Бо ми дихаємо свободою. Історія світу твориться на нашому горі, на наших зруйнованих містах та зламаних долях… Але знищити нашу волю, стійкість та усмішку ворогу не вдасться ніколи! Об’єднані, ми робимо, здавалось, неможливе, проганяємо озброєного до зубів ворога! Об’єднані ми зможемо і зробити нашу країну квітучою!

Так, знаю, що настрою для святкувань немає. Але не забувайте, що у Вифлеємі народження Ісуса Христа теж супроводжувалось переслідуваннями і вбивствами… Та спасіння нам він таки приніс! Христос Народився! Слава Україні!

Все буде Україна!

Семен, «Граніт»:

– Любі українці, вітаю з прийдешніми святами. Щастя, здоров’я, найближчої Перемоги. Все буде Україна. 

Щоб кожен солдат повернувся

Юрій Футуйма, медик, військовослужбовець 105 окремої бригади територіальної оборони:

– Друзі, хочу привітати всіх із Різдвом Христовим. Хочу побажати всім добра, здоров’я та переможного миру. Щоб кожен солдат повернувся до своєї дружини, мами та діток. Щоб у нас була процвітаюча та мирна держава. Адже ми заслуговуємо на все найкраще.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Marina Smochko

    ВИИИИ--- НАЙКРАЩІІІІІ.....БЛАГОСЛОВИ ВАС БОЖЕ!!!!!!
  • Галина Мокроусова

    Нехай Вас Бог оберігає, а Мати Божа сили і здоров'я  посилає.
  • Liubomyra Bilyk

    Дякуємо за вітання і навзаєм
  • Pavel Gavrilyuk

    Нехай Бог Вас оберігає❤️

keyboard_arrow_up