“Ми сміємось не над людиною, а над вчинками”: Майкл Щур про жарти та те, як з’явилось “Телебачення Торонто”

“Ми сміємось не над людиною, а над вчинками”: Майкл Щур про жарти та те, як з’явилось “Телебачення Торонто”
Фото із сторінки у соцмережі Майкла Щура
  • Роман Вінтонів – комічний журналіст, який відомий українським глядачам під ім'ям свого гумористичного образу — Майкла Щура.
  • Про те, як з’явився власне цей вигаданий персонаж, жарти, команду й процес підготовки матеріалів на “Телебаченні Торонто” поговорили із Роман Вінтонівом. 

“Думав, що буду економістом”

Після закінчення університету, Вінтонів працював на телеканалах "Інтер", ZIK, та навіть на BBC-Україна. Згодом  перейшов працювати на "Сніданок" на 1+1. 

Відео дня

Потім Роман Вінтонів працював старшим редактором нового соціального ток-шоу «Говорить Україна" А у 2012 році було створено канал «Телебачення Торонто» на YouTube, де Роман Вінтонів з'явився в образі канадського журналіста Майкла Щура.

За легендою Майкл Щур є кореспондентом телеканалу «УТ-Торонто» української діаспори Канади, який був відряджений до України перед парламентськими виборами 2012 року, щоб зробити інтерв'ю з українськими політиками. У своїй програмі «Чим живеш, Україно?» журналіст ставив прямолінійні й наївні запитання українським політикам. Загалом вийшло шість випусків цієї програми.

“Багато депутатів маскуються під компетентних, а говорять маячню. Мені хотілось показати це людям”  

Завдання “Телебачення Торонто” - підвищувати критичне мислення українців

“Телебачення Торонто” - незалежна транснаціональна мультимедійна корпорація.

У підготовці програми бере участь більше двох десятків людей. Це всі працівники студії, які там працюють: оператори, інженери ефіру, гример, головний оператор, режисер, звукорежисер, той, що за костюми відповідає, за реквізит, редактор, потім редакційна група, сценаристи, продюсерська, продюсер, монтажер. Щодо підготовки програми, то спочатку працівники “Телебачення Торонто” моніторять, що відбувається у медіа, передивляються дуже багато регіональних, центральних каналів. Потім вибирають теми і думаю, як би це цікаво передати глядачам. 

Щодо переходу каналу на російську мову Роман пояснює, що й не думав про це. 

“Я проти того, аби забороняти гумористам жартувати”

Хоча, варто зазначити, що у цей період, поки Україна воює із Росією, то у “Телебачення Торонто” не було жодного жарту про армію, додає Майкл Щур. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up