Модель, родом з Тернополя, здобула титул «Міс Японія». Через це виникла велика дискусія

Модель, родом з Тернополя, здобула титул «Міс Японія». Через це виникла велика дискусія
  • Цьогоріч перемогу на «Міс Японія» здобула 26-річна модель українського походження Кароліна. Вона стала першою громадянкою Японії, яка виграла цей конкурс, будучи не японкою.
  • Через це виникала велика дискусія у країні, пишуть медіа.
  • Журналісти «20 хвилин» дізнались, що Кароліна родом з Тернополя.

У понеділок, 23 січня, в столиці Японії Токіо відбувся фінал 56-го щорічного конкурсу «Міс Японія 2024». Несподівано для всіх перемогу у ньому – титул «Міс Гран-прі Японії», отримала 26-річна модель Кароліна Shiino. Про це інформують BBC, Tokyo Weekender і ще багато японських медіа.

Тепер жінка представлятиме Японію на майбутньому конкурсі «Міс Всесвіт». За інформацією Tokyo Weekender, Кароліна родом з України, з Тернополя. У 5 років вона з мамою емігрували до Японії.

Відео дня

Що відомо про переможницю конкурсу?

Кароліна народилася в Тернополі у 1998 році. Вона переїхала до Японії після того, як її мати вдруге вийшла заміж за японця, йдеться на сайті Tokyo Weekender. Таку інформацію журналістці «20 хвилин» підтвердила й сама пані Світлана, сторінку якої ми знайшли в Інстаграм.

Фото Кароліни з її інстаграм-сторінки

На офіційному сайті конкуру краси «Міс Японія 2024» журналістка «20 хвилин» знайшла портфоліо моделі. Їй 26 років, має зріст 172 сантиметри. Серед хобі жінки – прогулянки, йога та альпінізм.

– Я натуралізована японка з українським корінням. Хоча ззовні виглядаю як іноземка, та я справжня японка, бо виросла у Японії з п’яти років. Через цю прогалину боролася з власною ідентичністю, але знайшла роботу моделі та змогла прийняти свою індивідуальність. Я беру участь у волонтерській діяльності та підтримую у соцмережах тих, хто має різні проблеми в сучасному різноманітному суспільстві. Завдяки своїй діяльності на конкурсі «Міс Японія» я хочу допомогти ще більшість кількості людей, – зазначила про себе Кароліна у портфоліо.

Фото Кароліни з її інстаграм-сторінки

Жінка бездоганно освоїла японську мову. За інформацією токійського ЗМІ, японське громадянство модель має з 2022 року. Також в одному з дописів на своїй Інстаграм-сторінці Кароліна поділилась, що у вересні 2023 року отримала омріяний японський паспорт.

– Цього разу я, Кароліна, повернулася як японка. Народилася в українських батьків, переїхала до Японії, коли мені було 5 років. Я можу не виглядати японкою, але я тут виросла і стала японкою в душі. Тому хотіла б, щоб мене визнали нею в реальному сенсі, – так модель підписала фотографію.

Фото Кароліни з її інстаграм-сторінки

У соцмережах модель опублікувала й світлину з бабусею та розповіла, що вона переїхала в Японію до родини 9 місяців тому. Зараз літня жінка звикає до життя, культури та традицій у новій країні.

Модель (крайня справа) з мамою та бабусею

Серед японців розгорівся скандал

Кароліна стала 56-ю переможницею конкурсу «Міс Японія». Коли на сцені оголосили її ім'я, модель найперше подякувала сім’ї, а особливо – мамі, якій завдячує своїми здобутками й успіхом.  

Після перемоги Кароліни в країні розгорілася дискусія щодо ідентичності конкурсанток. Багато людей обурюються, чому титул найкрасивішої у Японії здобула не японка за національністю. Дехто висловив думку, що вибір переможницею моделі, яка народилася в Україні, є політичним рішенням.

Кароліна (у другому ряді позаду крайня зліва) з іншими конкурсантками

Тим не менш, як інформує BBС, організатор конкурсу «Міс Японія 2024» Ай Вада сказав, що така подія «дала можливість переосмислити японську красу». Мовляв, «вона існує не у зовнішньому вигляді, не в крові, а у нашому серці».

У соцмережах журналісти «20 хвилин» розшукали і саму Кароліну, і її матір – Світлану. Жінка теж працює моделлю, а ще є сертифікованим спортивним інструктором. Ми домовляємося з ними про інтерв'ю та наразі очікуємо на їхню відповідь. Тому слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Кароліна (справа) зі своєю мамою Світланою

До слова, першою жінкою, яка здобула титул «Міс Японія», але не була японкою за національністю, є Аріана Міямото. Вона отримала перемогу на конкурсі в 2015 році. Модель відразу потрапила в заголовки світових ЗМІ. Мати Аріани – японка, а батько – афроамериканець, саме тому люди бурхливо сперечалися, чи має особа змішаної раси право на титул в національному конкурсі.

 

Читайте також:

Дівчинка з Тернополя перемогла у конкурсі Міні Міс Всесвіт. За що її нагородили

18-річна тернополянка увійшла в число фіналістів світового музичного конкурсу

Як хлопець з сільської футбольної команди на Тернопільщині доріс до клубу Української Прем’єр-ліги

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • 1 Jurist

    Яке воно, бл.ть, страшненьке)))
  • Aleksandr Deineka

    В якому поколінні ?
  • Наталя Гупало

    Хай знають наші вороги що ми маємо гарні духовні цінності не тільки в УКРАЇНІ але і всьому світі. Від БЕРЛІНА ДО ПЕКІНА НАША СЛАВНА УКРАЇНА.
  • Наталя Гупало

    Вона звичайно не японка по генах але японка українська по духу і совісті. Дуже миле і гарне українське дівча і зробило неймовірний крок в японській культурі і ЯПОНІІ. Молодець.

    myvova83 reply Наталя Гупало

    Нам пох

keyboard_arrow_up