На Кременеччині другий день шукають 19-річного юнака, який зник під водою ще 6 серпня

На Кременеччині другий день шукають 19-річного юнака, який зник під водою ще 6 серпня
  • Хлопець — мешканець с. Будки Почаївської ТГ Кременецького району, 2004 року народження.
  • Шостого серпня пошуки припинили під вечір. Вони були безрезультатними. У понеділок, 7 серпня, пошуки зниклого продовжили із водолазами

Пошукові роботи зниклого під водою чоловіка тривають другу добу, повідомили в головному управлінні ДСНС в Тернопільській області.

— 6 серпня орієнтовно о 16:20 у с. Дунаїв Кременецької ТГ Кременецького району під час купання в р. Іква зник під водою житель с. Будки Почаївської ТГ Кременецького району, 2004 року народження, — повідомили в головному управлінні ДСНС в Тернопільській області.

До пошуків зниклого на місце події залучено черговий караул 5-ї державної пожежно-рятувальної частини, 2 од. Техніки, в т.ч. 1 плавзасіб та четверо осіб особового складу.

Відео дня

О 19:20 6 серпня пошукові заходи чоловіка завершені безрезультатно.

7 серпня пошукові роботи продовжені із залученням відділення водолазно-рятувальних робіт рятувальників.

Наприкінці липня, нагадаємо, речник головного управління ДСНС в області Сергій Данілін оприлюднив невтішні дані. На території області від початку 2023 року на воді загинули 22 особи (за зимовий і літній періоди). Втопилась дитина. Відколи стартував купальний сезон, на водоймах загинули 11 осіб.

— Це великі цифри, адже кожна з них несе за собою людські життя і трагедію. Якщо проаналізувати причини смерті на водоймах, то найчастіше краяни просто нехтують правилами поведінки на воді. Тому ми вкотре звертаємось до громадян, що безпека під час купання може врятувати вас і тих, хто поруч! Другий фактор — вживання спиртного перед купанням. Компанія відпочиває на березі, добре «посиділи» і лізуть у воду. Не розраховують сили — і маємо наслідки, — каже Сергій Данілін.

За словами речника пожежно-рятувальної служби, ще одне болюче питання для нашої області – це організація і облаштування безпечних місць для відпочинку на водних об’єктах. Сергій Данілін додає, що у цьому році ситуація не покращилась. На Тернопільщині є понад 1500 річок і майже 1000 ставків та озер. Тим не менше, придатними для відпочинку визначені лише 5 локацій: пляжі у Тернополі – «Циганка» та Дальній, у Ланівцях та Шумську, й відпочинкова зона у Залізцях.

 

Читайте також: 

В Івачівському водосховищі виявили тіло тернополянина

Кількість утоплеників на Тернопільщині зростає: під час брифінгу рятувальники озвучили причини

У ставку Скориківської громади потонув рибалка

На Дністрі поблизу села Зозулинці потонув 16-річний підліток 

У ставку в Підволочиську потонув 33-річний чоловік

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up