На кухні в успішної: осінні рецепти нехитрих пирогів та особливої аджики від Ольги Навроцької

На кухні в успішної: осінні рецепти нехитрих пирогів та особливої аджики від Ольги Навроцької
  • Дозвольте собі задоволення робити те, що любите і відмовитись від того, чого терпіти не можете. Так про щоденні клопоти на кухні каже успішна підприємиця, активістка жіночих спільнот, керівниця Всеукраїнської платформи «Жінки в бізнесі» у Тернопільській області Ольга Навроцька.
  • Із читачами «20 хвилин» пані Ольга ділиться рецептами пирога із варенням, пляцка із безе та аджики без консервації.

За приготуванням страв говоримо про секрети успіху, сімейного затишку та жіноче щастя.

З ким готуємо? 

Про Ольгу Навроцьку ми розповідали у матеріалі «Усе в житті — мистецтво. Треба ним насолоджуватися»: Ольга Навроцька про бізнес, сім’ю, каву та щастя. 

Із приготуванням їжі у цієї тернополянки особливі стосунки, адже завдяки любові до кухні вона відкрила власну справу. А зараз домашню консервацію, виготовлену на сімейному підприємстві, куштують не лише в Україні, а й за кордоном. 

Відео дня

Окрім того, пані Ольга уже два роки в Тернополі очолює представництво Української Платформи «Жінки в Бізнесі». Тож переконує: успішній жінці під силу все: і рідних смачненьким почастувати, і власну справу вперед зрушити.

Чоловік пані Ольги — депутат міськради Роман Навроцький — теж має хист до кухні. У матеріалі: Кожен день проживайте з поцілунком! Роман та Ольга Навроцькі про те, як бути щасливими  він розповідав, що часто тішить рідних смаколиками, які готує сам. Більше у матеріалі: Кожен день проживайте з поцілунком! Роман та Ольга Навроцькі про те, як бути щасливими

На зображенні може бути: 3 людини, зокрема Роман Навроцький та Ольга Навроцька, люди стоять, квітка та у приміщенні

Що найчастіше готує на власній кухні?

— Оскільки завершили на консервації, скажу, що її я полюбляю. Мій чоловік та синочок — також. До слова, наш бренд домашньої консервації теж починався із солоної консервації, але у перший рік нашим покупцям найбільше сподобалась саме солодка, і ми залишили за собою нішу варення, — говорить жінка. 

Пані Оля зізнається, цього року на зиму заготовок не робила. Мовляв, з цим допомагає мама чоловіка, а вони натомість привозять їй варення. 

— Не встигала. Через роботу в нашому цеху варення мені сниться, — посміхається, — кожна жінка має свій улюблений напрямок на кухні. І це чудово, коли є можливість не робити те, чого робити не хочеться. Я люблю працювати з м`ясом, люблю випічку. А ще обожнюю готувати святковий стіл, коли є декілька страв. На дещо справді часу бракує. 

Співрозмовниця радить дозволити робити собі лише ту роботу, яка до душі.

На зображенні може бути: Ольга Навроцька та стоїть

— Якщо ви не любите прибирати і для вас це буде ненависною справою — візьміть помічницю, а у цей час робіть те, що вам подобається, монетизуйте цю справу та платіть людині, яка може зробити це замість вас. Зараз вже не той час, коли щось треба. Треба лише слухати себе, свої бажання і робити те, що приносить задоволення. З умовою, що час, який у вас з’явився, використаєте з користю, — вважає пані Ольга. — Зрештою, ця порада чудово підійде і для спілкування з людьми. Ви маєте дозволити собі уникати спілкування з тими, з ким воно вам неприємне. 

Як розпочалась осінь? 

Перед тим, як розпочати куховарити, говоримо про те, як у пані Навроцької розпочалась осінь. Розповідає, вже у вересні трапилось чимало цікавих подій. 

— Вересень у нас був сповнений подій. Але приємних. Найперше, це те, що школярем став мій синочок Ромчик, — ділиться вона. — Це велика подія. З ним і ми наче подорослішали. Це зовсім інший етап в житті. Ми звикаємо до іншого режиму, адже у садку син залишався до вечора. Зараз же час потрібно планувати так, аби половину дня з ним проводила я або чоловік. 

А ще цієї осені громадська організація «Жінки в бізнесі на Тернопільщині» відсвяткувала два роки. І до цієї дати світ побачив перший глянцевий журнал організації, який зібрав десятки історії тернополянок, які успішні в тій чи іншій сфері. 

— Ще однією знаковою подією стало те, що ми розпочинаємо проєкт Lady breakfast  — тематичні сніданки з обміном інформацією та досвідом цікавих людей за чашкою кави. Основне завдання проведення бізнес—сніданку — ділитись та переймати досвід ведення бізнесу, піднімати проблемні питання, запрошувати експертів, які можуть поділитись досвідом у тій чи іншій сфері,  — розповідає Ольга Навроцька. 
На зображенні може бути: 4 людини, зокрема Ольга Навроцька та Роман Навроцький та люди стоять

Що у меню?

— Я вирішила поділитись з вашими читачами нескладними рецептами. Усі ж ми, окрім приготування страв маємо ще купу інших справ. Люблю, коли інгредієнтів небагато і можна швиденько усе зробити і потішити родину, — каже пані Навроцька.

Отож, готуємо “насипний” пиріг із варенням, який не потребує розкачування тіста. Його рецепт нашій співрозмовниці передала родичка. Є в цієї страви ще один секрет: якщо у вашому холодильнику є варення, яке зацукрувалось — ви теж можете використати його для цього пирога, адже під час приготування воно знову набуде нормальної консистенції: десерт він не зіпсує, а от марнування продуктів ви уникните.

— Для наступного рецепту я вагалась, що обрати: пляцок (як кажуть у нас на галичині) із безе, або простіший пиріг. Але зупинилась на першому, адже думаю, що наші господині знають толк в пляцках, і їм буде це цікаво. Він буде дещо святковіший, аніж перший пиріг, але насправді, якщо до роботи взятись — нічого складного в ньому немає, — каже Ольга Навроцька. 

А от третій рецепт стане у нагоді запасливим господиням, які хочуть частувати смачненьким гостей та рідних навіть взимку. 

— Це рецепт аджики без консервації. Ним зі мною поділився шеф—кухар одного із одеських ресторанів. Цікаво, що навіть сира аджика може зберігатись у холодильнику аж до пів року. Бо оцет слугуватиме консервантом. Це буде свіжою приправою до різних м’ясних страв, можна подавати окремо як соус, — ділиться тернополянка. 

Немає опису.

Рецепти 

Фруктовий пиріг із безе 

Інгредієнти для тіста: 

Для начинки будь—які свіжі або заморожені ягоди

Як готувати: жовтки перетерти з цукром, а масло і маргарин з борошном. З'єднати обидві суміші та додати порошок до печива та сметану. Замісити м’яке тісто, розкачати та викласти у форму. Тісто посипати манкою, аби вона вбирала сік із начинки. 

Далі викласти начинку. Можна брати яблука, сливи, абрикоси, заморожену вишню, полуницю, чорницю.

4 білки, які залишились від яєць (жовтки ми використали для тіста) збити із цукром до густої піни та викласти на начинку. 

Запікати при температурі 150 °C близько 40 хвилин (безе має “схопитись”). 

 

Насипний пиріг

Інгредієнти для тіста: 

Як готувати:  Усі інгредієнти для тіста з’єднуємо та перетираємо руками (не замішуємо). Має вийти крихта. 

Тортівницю або форму змащуємо вершковим маслом або маргарином і висипаємо більшу половину тіста, злегенька притискаємо ложкою. Далі викладаємо варення, а зверху решта крихти. 

Запікати при температурі 150 °C до золотавої скоринки зверху. 

Порада від авторки: додайте до тіста трішки ванілі, а також можна посипати ваніллю перед випічкою.

Аджика без концервації 

Аджика из помидор пальчики оближешь рецепт с фото - 1000.menu

  • Інгредієнти: 
  • 5 кг помідорів, 
  • 1 кг болгарського червоного перцю,
  • 0,5 кг частинку
  • 2 гірких перчини

Усі овочі змолоти у м'ясорубці. Додати 0,3 — 0,5 л оцту, 2 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, розмішати і розлити у банки. Закрити капроновою кришкою.

Зберігати в холодильнику. 

Смачного та затишного настрою!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Не будьте фальшиво/інстаграмно/успішними - будьте щасливими.

keyboard_arrow_up