“Усе в житті - мистецтво. Треба ним насолоджуватися”: Ольга Навроцька про бізнес, сім’ю, каву та щастя

“Усе в житті - мистецтво. Треба ним насолоджуватися”: Ольга Навроцька про бізнес, сім’ю, каву та щастя
  • Ранок Ольги Навроцької розпочинається о п’ятій. Вона випиває дві чашки кави, слухає мотиваційні передачі та ретельно планує свій день.
  • Як вдається поєднувати сім’ю, політику, громадську діяльність, власну  справу і при тому надихати на звершення сотні інших жінок, успішна леді з Тернополя розповіла в інтерв’ю “RIA плюс”.

Декретну відпустку дружина депутата міськради Романа Навроцького використала з користю. Вона каже, що цей період для жінки - медовий час, щоб відкрити себе. Своє хобі із заготовки консервації Ольга Навроцька перетворила на прибуткову справу. Окрім того, її двічі обирали депутатом районної ради, а зараз вона є співорганізатором проекту “Ранкова кава ділової жінки” та  виховує чотирирічного синочка. Рецептами щастя та смачного варення жінка поділилась із читачами “RIA плюс”.

- Якою для Вас була ця зима?

- Гарною. Продуктивною. Зовсім не суворою. Зараз всі чекають весни. А я - ні. Просто намагаюся насолоджуватись кожним днем і любити його таким, яким він є. Нехай він морозяний, нехай він вітряний чи навіть дощовий, але це день, за який ми маємо дякувати. Якщо початок весни буде морозним - нехай. Будемо тішитись ще трошки снігом. Усьому свій час.

Відео дня

"Я дуже ретельно планую свій день"

- Як Вам вдається поєднувати роботу, сім’ю, громадську роботу  і при тому насолоджуватись кожним днем?

- Часом не встигаю зробити все, що хочу. Але, знаєте, найважливіше - це робити те, що тобі подобається. Коли людина займається тим, що їй до душі, вона все встигає. Повірте, гори переверне і буде там, де їй комфортно. Я дуже ретельно планую свій день. Прокидаюсь о п’ятій. Так, я жайворонок. П’ю два горнятка кави обов’язково з сиром. Щось солодке зранку не можу їсти. І щоб налаштуватися на день, я люблю послухати якісь корисні передачі. Цікаво слухати і пити. Потім вже планую свій день. Адже в мене різнопланова діяльність.

- Зараз Ви є депутатом районної ради у Підволочиську. Чи важко жінці у політиці та чи вдається реалізувати усе, що хотілося б?

- У кожній справі треба бути до кінця. Якщо ти не хочеш віддаватись повністю, то краще не роби нічого взагалі. Нема чого йти у депутати через приставку “депутат”. Завжди намагаюся бути дієвою. Депутатом взагалі бути нелегко. Я би хотіла реально змінити щось, але змінити не завжди вдається, бо є певне законодавство, економічні умови, які не дозволяють зробити це так швидко.  Люди часом не розуміють суті депутатства. Вони звертаються з особистими проханнями, але коли їм доводиться зробити якийсь вибір, то рідко бачать всю суть речей.

- Розкажіть про “Ранкову каву з діловими жінками”. Коли вперше прийшли випити каву в колі ділових жінок та чим для Вас такі зустрічі?

- Громадська організація “Ділові українські жінки” організовує ранкову каву по всій Україні вже десять років. І це не просто кава для ділових жінок. Ми запрошуємо усіх представниць чарівної статі до нас. Як правило, це ті, які мають власну справу. Я вперше прийшла на такий захід майже два роки тому. Мене запросили, коли “Ранкову каву з діловими жінками” лише починали організовувати в Тернополі. Потім – запропонували стати віце-президентом. Це надзвичайно цікаво, коли ти можеш бачити людей такими, як вони є. Щоразу зустрічати їх і навіть допомагати розкритись. Ми часто влаштовуємо тренінги із саморозвитку. Запрошуємо жінок вдосконалюватись і я розумію, що з ними я теж вчуся.

"Потрібно тішити себе гарним одягом"

- Що одягають ділові жінки? Які речі ви любите?

Найбільше мені подобаються речі, які декілька років поспіль залишаються в тренді. Це можуть бути різні вбрання. Діловий стиль,  коли я їду на сесію, якщо у бізнесі, то можу одягнути джинси і сорочку, якщо іду на “Ранкову каву”, то обов’язково в довгій вечірній сукні. Я вважаю, що кожній жінці потрібно інколи тішити себе гарним вишуканим одягом. У мене є речі, створені власноруч. Це вишиті бісером сукні, їх енергетика завжди особлива. Я вишила сорочки для чоловіка і синочка і це неймовірне відчуття, коли вони їх одягають. Вірю, що коли ти любиш людину і створюєш річ для неї, то вона завжди по-особливому гарно виглядає.

- У декретній відпустці ви відкрили власну справу: почали варити варення. Чи готуєте його зараз?

- Спочатку ми з чоловіком думали, що це моє захоплення, зробимо щось невелике для власного магазину, але потім зрозуміли, що людям це подобається. Вони питають, коли буде щось нове, замовляють. Тому ми почали робити варення, яке продаємо навіть за кордоном. Чому почала готувати його? Бо в дитинстві мені мамине варення з абрикосів дуже смачно пахло. Я ніколи його не забуду, можливо, тому в мене любов до нього. У мене мама зі Східної України і там трохи відрізняються продукти для варення і технології приготування від тих, які в нас тут, тому воно було мені особливе. Потім почала експериментувати. Ідея варення не є новою. Але якщо додати щось креативне, спробувати поєднати те, що не поєднується, то виходить завжди цікаво. Мало хто вірить, що я все роблю сама. Люди одразу дивляться на руки. Так, я і зараз готую. На сезон ми маємо помічників, які допомагають пакувати його, оформлювати. У нас зараз є вже фірмові дубові коробки.  Ми створюємо красиві подарункові композиції з нашої продукції. Також є працівники, які допомагають на попередній стадії зібрати фрукти, нарізати щось. Але у самому процесі варіння я беру участь.

- Які найоригінальніші поєднання продуктів у вареннях ви пробували робити?

- Здається, що все, що я роблю, незвичне для того розуміння варення, до якого ми звикли, - це і з абрикосовими кісточками, і з горіхом, і навіть із суцвіття кульбаб. Є “Різдвяне” варення: це груша з маком. Люблю експериментувати зі спеціями. Я взагалі ставлюся до цього, як до мистецтва. Насправді все в нашому житті - це мистецтво. Ним треба насолоджуватись. Я не боюсь пробувати. І якщо ти не здаєшся, робиш різні варіації, то потім виходить дуже гарна річ.

"Чоловік - мій найкращий друг"

- Часто ризикуєте в житті?

- Так, я не раз ризикую, експериментую, але коли я вже знайшла “золоту середину”, то не буду нічого змінювати.

- Нещодавно ви розпочали ще один проект під назвою “Народжений у Тернополі”. Як виникла ідея відзначати людей, які народились у нашому місті і хто отримав перші значки?

- Цей проект народився для того, щоб популяризувати файне місто, для того, щоб воно залишалось гордістю для тернополян. Мені подобається ідея з гравіюванням дитячих імен, дат народження та значимих подій, тому вирішила, що ці гравіювання можна робити на спеціальних значках. Ми розробили проект, додали герб міста, вишивку на цих медальках та залишили місце, де можна вигравіювати ім’я людини та дату народження, наприклад. Можна навіть на звороті медалі зробити портрет людини. Це - хороший варіант для подарунку. Часто такі значки дарують з нагоди народження немовлят, своєму синочкові ми теж подарували такий, адже він народжений у Тернополі. Значки ми презентували на День Незалежності минулого року і під час презентації одразу подарували чотири штуки відомим людям, які народились у нашому місті. Це були: ровесниця Незалежності Ольга Бідулька, учасник бойових дій на сході України, волонтер Роман Мельник, співак і композитор Андрій Підлужний і тернопільська волонтерка Лілія Мусіхіна. Зараз їх частку дарують людям, які закордоном, бо для них завжди рідне місто дуже особливе.

- У чому секрет щасливої сім’ї? Чи важлива підтримка чоловіка для успішної жінки?

- Це дуже важливо, і я щаслива, що маю це на сто відсотків. Я знаю, що Роман завжди мене підтримає і я пишаюсь тим. І знаю, що якщо не так щось, то чоловік мені щиро скаже, що це не так. Підтримка усім важлива. Чоловікові від жінки і навпаки. Я вірю у приказку, що якщо ти хочеш йти швидко - йди сам, якщо хочеш йти далеко - йдіть разом. Чоловік - це мій кращий друг, порадник і людина, якій я найперше розкажу про свої успіхи чи проблеми. Підтримка важлива, як і важлива атмосфера в сім’ї. Часом бувають проблеми, як і у всіх, але коли ти бачиш це вміння розрадити, підтримати, то це лікує всі біди більше, ніж будь-які медикаменти і тоді можна перевернути світ.

- Який буде Ваш рецепт успіху для жінок, які шукають себе?

- Насамперед, це бути щасливою. Звучить так абстрактно, але треба розуміти, що немає шляху до щастя. Сама дорога - це воно і є. Треба бути щасливою кожен день, незалежно від фінансової складової. Можна щастя зробити з будь-чого: гарно подати каву зранку, приготувати смачну вечерю, надіслати повідомлення серед дня своєму чоловікові. Воно ж не вартує грошей, але це речі, які роблять нас радісними. Жінкам треба любити себе, влаштовувати собі «релакси» і не боятися займатись тим, що найбільше любиш. І коли ти щаслива кожного дня, то чудеса самі приходять до тебе.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up