На одну дитину-сироту у світі менше: відомий священник з Лановеччини взяв у сім'ю другого прийомного сина

На одну дитину-сироту у світі менше: відомий священник з Лановеччини взяв у сім'ю другого прийомного сина
  • - Наша сім'я поповнилася, а на одну дитину-сироту стало менше, - написав у соцмережі священник Олексій Філюк. - Вітаємо у нашій родині Сергійка.
  • Першого сина Віктора отець Олексій прийняв у сім'ю три роки тому. А зараз вирішив, що може стати батьком для ще однієї дитини. 

Історію отця Олексія ми розповідали у інтерв'ю під назвою "Любіть людей та сипте цукор до кави: отець Олексій Філюк про церкву, кухню і прийомного сина". Зворушливий та відкритий священник не лише зумів підкорити серця своїх прихожан, він завоював Facebook-спільноту, зібравши у власний групі понад 17 тисяч людей.

У 2016 році отець Олексій зважився на особливий у його житті крок - він всиновив дитину.

Зараз 17-річний Віктор кличе священника: “Тату”. Разом вони проводять багато часу. Віктор прислуговує у храмі. 

Відео дня

- Я зрозумів, що можу зробити життя дитини щасливішим  і своє життя - також, - говорить священник. - Ми часто живемо у своєму світі і не бачимо, що комусь біля нас живеться набагато гірше. Спочатку було важко порозумітися з сином, бо він вже був практично сформованою дорослою людиною.

У інтерв'ю ще у 2018 році священник розповідав, що хоче всиновити ще одну дитину. Тепер мрія здійснилась. 

Світлина від Олексія Філюка.

"Тепер нас троє"

- Моя сім'я поповнилась ще на одного сина, - каже священник. - А на одну дитину-сироту у світі стало менше. Щиро дякую Богу, бо щасливий, що маю другого сина, а Віктор щасливий, бо має брата...

Сергію - 13 років. Із сім'єю Філюків він знайомий кілька років. На свята священник кілька разів забирав Сергійка погостювати. А потім прив'язався до дитини та не міг залишити його у дитячому будинку. 

- Сергійко народився у Росії. Коли йому було два роки, його батьки померли, він став сиротою - розповідає священник. - На Лановеччину Сергійка забрали бабуся з дідусем. Тут він прожив майже все своє життя. Цього року бабуся Сергійка померла, а дідусь сам не міг виховувати дитину. Постало питання про те, щоб відправити дитину в інтернат. Я не міг цього допустити. Одразу сказав, що заберу його до себе. Сергійко погодився. Зараз я беру його під опіку, далі, звичайно, планую повністю його всиновити, якщо Бог дасть. 

У день, коли Сергійко вперше прийшов додому до священника, для нього влаштували справжнє свято. Світлина від Олексія Філюка.

"Віктор полюбив Сергія, як рідного брата"

Отець каже, що названі брати одразу порозумілися. Віктор прийняв Сергія, як рідного брата. 

- Ми з Віктором давно прийняли це рішення, - каже Олексій Філюк. - Я одразу хотів двох дітей. Для початку взяв лише Віктора, бо так Бог покерував. 

Віктор дуже втішився, що у нього тепер є брат, що він не сам у сім'ї. 

- Ми у перший вечір пекли картоплю з курочкою, і найсмачніші шматочки Віктор віддавав брату. Це чудово, направду. У нас тепер дуже тепло. Затишно вдома, - каже отець Олексій. - Буду любити їх, турбуватися і давати путівку в успішне життя. 

У соцмережах парафіяни та друзі священника вітають сім'ю із поповненням. Редакція "20 хвилин" приєднується до вітань.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ліда Воробій

    Вітаю!!! Побільшало ще на одну дитину - народжену серцем!!! Божих  ласк та щедрот Вашій РОДИНІ! !!
  • Саша Крест

    все ж таки є ще ЛЮДИ на світі... дякую отче Олексій....
  • Зоя

    7 ноября - годовщина Великой Октябрьской Социалистической Революции!
    С праздником, товарищи!

    Саша Крест reply Зоя

    товаріщей на фонарях надо подвєсіть в чєсть рєволюції...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up