Найбільше запам’яталась… відсутність вибухів. Як тернополяни провели воєнне літо? (ОПИТУВАННЯ)

Найбільше запам’яталась… відсутність вибухів. Як тернополяни провели воєнне літо? (ОПИТУВАННЯ)
  • Цьогорічне літо суттєво відрізнялось від попередніх, адже війна досі триває й усі сподіваються на якнайшвидшу нашу перемогу над ворогом .
  • Українці активно відновлювали економіку держави, допомагали ЗСУ та волонтерили.
  • Дехто встиг відпочити та відновити внутрішній ресурс.
  • Ми поцікавились у пересічних тернополян, чим їм запам’яталось літо 2022 року та які моменти закарбувались у пам’яті найбільше.

Продовжувати жити й дозволяти собі дрібні радощі необхідно навіть під час повномасштабного вторгнення. Тільки так можна зберегти ментальне здоров’я й внутрішній спокій, аби використати всі сили для забезпечення надійного тилу захисникам. Як провели літо містяни – читайте далі.

Влітку переосмислила сенс щастя

Олена Чепіль

Відео дня

– Як і більшість українців, я особливо не відчула літа, бо глибоко в серці в мене досі лютий. Це печально. Але за ці місяці я стала більше цінувати моменти, проведені разом з рідними, близькими та друзями. Також в червні перебувала за кордоном, бо ми з сім’єю думали, що воєнні події розвиватимуться гірше. Це літо справді стало особливим, адже всі переосмислили сенс слова «щастя»!

 

 

Насолоджувалась кожним днем

Оксана Сачко

– Важко сказати, чим літо запам’яталось, якщо чесно. Хотілось би мирного неба над головою. Під час війни кожен почав більше насолоджуватись тим і цінувати те, що має. Звичайно, тішила тепла погода. Приємно, що у нашому місті спокійно, але внутрішнього спокою всеодно немає. Ми нікуди не їздили, не хочеться нічого, на жаль. Жити – живемо, але пам’ятаємо про те, що зараз відбувається в країні. Про це у ніякому випадку не вдається забути!

 

Ціле літо допомагав ЗСУ

Геннадій Бондарчук

– Відпочивати не їздили, натомість робили рейси на передову. Возили хлопцям волонтерську допомогу. Також приганяли автівки з-за кордону. Ми з Вінниці, там є організація «Подільська громада». Я є її волонтером. Були в Туреччині, де замовляли нашим захисникам обмундирування, бронежилети тощо. На щастя, все вдалось закупити і передати на фронт. Так минуло моє літо.

 

 

Буквально закохалась у Тернопіль

Оксана Мережка

– Якщо не враховувати війну в Україні, то найдужче запам’ятались гарна погода й красиве місто. Ми перебралися сюди з Харкова і тут радіємо мирному небу й відсутності вибухів. Донечка нікуди не їздила, в жодні табори, але ми вдячні цьому місту, що нас прийняло. Нещодавно вона пішла у місцеву школу.

 

 

Відвідувала благодійні події

Лілія Безух

– Загалом це літо, звісно, не таке яскраве, як попереднє. Воно було сповнене багатьох переживань та неспокою. Але літо 2022 запам’яталось мені почуттям піднесеності й згуртованості. Відбулось чимало подій, спрямованих на те, аби згуртувати всіх українців та тернополян зокрема для нашої спільної перемоги.

 

 

Дарував дітям веселі емоції

Володимир Яворський

– Я працюю в благодійному фонді, цього літа ми оздоровили 45 дітей. Малеча задоволена, а це головне. В воєнний час ми даруємо хороший настрій дітворі, хочеться, аби вони хоч трохи відпочили. За ці місяці все було добре, чекаємо, коли закінчиться війна і нарешті буде перемога України!

 

 

Мріє виграти війну якнайшвидше

Василь Михайлович

– Це літо нічим особливо не запам’яталось. Всі думають про війну, що буде далі, як все скінчиться, з яким результатом. Всі чекають перемоги! Я нікуди не їздив, не відвідував заходів. Якось не до того. Мав трішки роботи, проблем, а за відпочинок думатиму, коли закінчиться війна. А ми її обов’язково виграємо!

 

 

А як минуло Ваше літо? Що запам’яталось найбільше за цих три місяці?

Поділіться спогадами в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up