"Взяла джгут, рукавички і побігла допомагати": як фармацевт рятувала чоловіка, що стікав кров’ю

"Взяла джгут, рукавички і побігла допомагати": як фармацевт рятувала чоловіка, що стікав кров’ю

Фармацевт Уляна (прізвище відомо ред.) розповіла, що саме спонукало її допомогти незнайомій людині. За її словами, такі випадки трапляються чи не щодня.

 

У підписі до фото про подію, яка трапилась вчора 30 червня біля "Подолян" Лідія Макаренко, яка викликала швидку, написала:

- Особисто мене приємно вразила поведінка молодої дівчини, яка залишила прилавок аптеки, щоб врятувати  життя. До допомоги долучились і перехожі. Дякую Вам люди, - пише жінка.

Сама героїня статті свій вчинок надзвичайним не вважає та каже, що людям у ТРЦ доволі часто стає погано.

Відео дня

- Якщо є така можливість - завжди допомагаю, - говорить дівчина, - Така вже у нас робота.

Аптекарка розповіла, що близько 20.00 у аптеку прибігло двоє хлопців 10-12 років, які сказали, що на вулиці чоловіку погано і дуже багато крові.

- Я одразу взяла джгут, перекис, рукавички і побігла допомагати, - каже Уляна. - Мені не було страшно, бо гіршим від вигляду крові може бути лише розуміння, що ти міг допомогти людині, але не зробив цього.

Домедичну допомогу Уляна надала ще до призїду швидкої. Далі дівчина розповіла медикам про свої дії та повернулась на роботу.

Той факт, що до фармацевтів по медичну допомогу часто звертаються люди підтверджує і інша працівниця аптеки Анастасія Паскевич.

- Люди приходять дуже часто. Не тільки відвідувачі аптеки, а й усі, хто ходить в ТРЦ, особливо багато людей, у яких підвищується чи понижується тиск. Чимало людей приходить, коли стаються різкі зміни погоди, - розповідає дівчина. 

За доброзичливість та готовність допомогти у коментарях користувачі соцмереж пишуть слова вдячності аптекарям та розповідають, що дівчата завжди дуже людяно ставляться до хворих.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Marcus Aurelius

    Люди, це елементарні речі які повинен вміти і робити в такій ситуації кожен! Якщо ви думаєте що це складно, і для цього треба бути лікарем чи фармацевтом - НІ і вам потрібно негайно навчитись надавати хоча б елементарну першу допомогу. Якщо ви "не альтруїст" то хоча б для можливості порятунку своїх ближніх у випадку кровавого ДТП чи ін. нещасть.

    А тим хто там допомагав - повага.
  • Nataliia Kukh

    Uliana Shved це би була не ти якби не допомогла ❤️
  • Діонісій

    Молодець! нехай усі лікарі берить приклад!
  • Ira Levko

    Це не подвиг.

    Ira Levko reply Ira Levko

    Не подвиг,а норма

    David Starr reply Ira Levko

    Ось такі Вчинки значно важливіші висвітлювання подвигів чи криміналу.

    Ірина Коваль reply Ira Levko

    Улянко! Ви-Молодчинка! Познайомилася в аптеці) неймовірно позитивна дівчина!

    Анастасія Сидорук reply Ira Levko

    Якраз у нашому теперішньому суспільстві це і є подвигом!людина не пройшла мимо,хоча могла не зреагувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up